Американският самолетостроител Боинг (Boeing) публикува стотици изключително неудобни вътрешни съобщения,

...
Американският самолетостроител Боинг (Boeing) публикува стотици изключително неудобни вътрешни съобщения,
Коментари Харесай

Работници за "Боинг" 737 МАКС: Самолетът е конструиран от клоуни

Американският самолетостроител " Боинг " (Boeing) разгласява стотици извънредно неуместни вътрешни известия, отнасящи се за модела 737 МАКС (737 МАКС), предадоха международните организации.

Според едно от тях машината е " конструирана от клоуни, сложени под ръководството на маймуни ".

Производителят на самолетите дефинира мненията като " изцяло неприемливи " и означи, че разкрила обществено тези послания в името на прозрачността.

От някои от тях излиза наяве и че групата се е опитвала да заобиколи разпоредбите на Федералното ръководство за авиация на Съединени американски щати (ФУА - FAA) и на задграничните регулатори.

Тази изповед може да усложни рецесията в Боинг, който не съумява да върне в приложимост водещия си модел и да възвърне имиджа си след злополуките със аероплан на индонезийската самолетна компания " Лайън еър " (Lion Air) през октомври 2018 година и на Етиопските авиолинии (Ethiopian Airlines) през март 2018 година, отбелязва Ройтерс.

След двете произшествия, при които починаха общо 346 души, бяха неразрешени полетите на всички 737 МАКС.

Служителите на самолетостроителя знаели за минусите на машината, появила се през 2016 година, доста преди двете нещастия, оказва се от известията.

В едно от тях, с дата 8 февруари 2018 година, един от чиновниците пита сътрудника си: " Ще качиш ли фамилията си в аероплан, тестван със симулатор за МАКС? ". Отговорът е " Не! ".

Тези диалози хвърлят светлина върху лицемерието, ширещо се в компанията, която единствено желала да понижи разноските, без да се преценява с ФУА.

" Тези отзиви не отразяват компанията, такава каквато е и каквато би трябвало да бъде. Те са изцяло неприемливи ", обявиха от " Боинг ", цитира ги Би Би Си.

От други послания излиза наяве по какъв начин групата се е опитвала да освободи водачите на 737 МАКС от образование на симулатор на полети - стадий, който коства доста скъпо и лишава повече време, в сравнение с нормално образование на компютър. На 8 февруари производителят трансформирал метода си и предложил на самолетните компании да образоват водачите си на 737 МАКС благодарение на симулатор.

ФУА изрази разочарованието си от тона и наличието на някои от тези послания, само че уточни, че те не пораждат нови опасения за сигурността на самолетите.

Самолетостроителят, който от понеделник ще има нов началник - Дейвид Калхун, от предходната година към този момент не е номер едно в бранша, откакто беше изпреварен от " Еърбъс " (Airbus).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР