Френската полиция съобщи, че е арестувала 45 души в Париж

...
Френската полиция съобщи, че е арестувала 45 души в Париж
Коментари Харесай

Задържани и ранени на първомайски протести в Париж

Френската полиция заяви, че е арестувала 45 души в Париж по време на обичайните първомайски митинги, а 12 служители на реда са били ранени , макар че демонстрациите бяха доста по-умерени от миналогодишните , отбелязва Ройтерс.

Полицейските сили за битка с безредиците използваха сълзотворен газ и палки, с цел да разпилян някои от стачкуващите. Според полицията броят на протестиращите във френската столица е възлизал на към 18 000 души, макар че съгласно левия синдикат Обща конфедерация на труда, броят им е бил към 50 000.

Протестите бяха ориентирани основно против цената на живота и смяната на компенсациите за безработица, въпреки че някои развяваха и палестински флагове в символ на взаимност с жителите на Газа, отбелязва Ройтерс.

Полицията заяви, че общо към 121 000 протестиращи са взели участие в първомайските манифестации в цяла Франция, до момента в който профсъюзът ОКТ уточни цифрата 200 000. И двете числа са много под повече от двата милиона души, които съгласно профсъюза са взели участие в първомайските митинги през 2023 година, на фона на мощната опозиция против обсъжданата тогава пенсионна промяна.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР