Американският производител на електромобили Tesla изтегля над 321 000 автомобила

...
Американският производител на електромобили Tesla изтегля над 321 000 автомобила
Коментари Харесай

Tesla изтегля 321 000 електромобила в САЩ заради проблеми със задните светлини

Американският производител на електрически автомобили Tesla изтегля над 321 000 автомобила в Съединени американски щати заради обстоятелството, че задните им светлини може да са неизправни. Новинарската организация Ройтерс писа за това, базирайки се на изказването на Tesla.

Източникът отбелязва, че по-рано тази седмица Tesla разгласи изтеглянето на 30 хиляди електрически автомобила Tesla X в Съединени американски щати заради нередовност на въздушната възглавница на пасажера на предната седалка. Новините доведоха до спад на цената на акциите на автомобилния производител с 3% до съвсем двегодишно дъно.
-->
В ново изказване, оповестено от Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати (NHTSA), Tesla заяви, че казусът със задните фарове визира някои електрически коли Model 3 (2023 г.) и Model Y (2020-2023 г.). Автомобилният производител има намерение да пусне актуализация на софтуера, която би трябвало да в профил неизправността на задните фарове.

В изказване на компанията се споделя, че до момента не са докладвани случаи на нередовност на задните светлини, които да са довели до катастрофи или пострадвания. Съобщения за нестабилни фарове в електрическите коли Tesla се появяват от октомври тази година, само че най-вече от задгранични пазари. Трябва да се означи, че през 2022 година Tesla е провела 19 акции за евакуиране на коли от пазара в Съединени американски щати, които са обхванали над 3,7 милиона автомобила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР