Американският президент Доналд Тръмп внезапно разпусна комисията на Белия дом,

...
Американският президент Доналд Тръмп внезапно разпусна комисията на Белия дом,
Коментари Харесай

Тръмп взе внезапно решение

Американският президент Доналд Тръмп ненадейно разпусна комисията на Белия дом, която той натовари със задачата да проверява изборните измами по време на президентските избори през 2016 година, приключвайки прекомерно малко траялото търсене на доказателства за кражба на изборите, което докара до правосъдни каузи, отвращение и свидетелски показания, само че без действителни доказателства, че американските избори са нечестни. Това отбелязва в. " Ню Йорк таймс ".

Тръмп не е признал невъзможността комисията да откри доказателства за измами, само че разгласи закриването на комисията като резултат от продължаващите правни провокации.

" Въпреки съществуването на обилни доказателства за изборни измами, доста щати отхвърлиха да дават на Президентската консултативна комисия за честността на изборите съществена информация, обвързвана с нейното следствие ", посочи Тръмп в особено изказване.

" Вместо да се впускаме в безкрайни правосъдни борби за сметка на данъкоплатците, през днешния ден аз подписах декрет за разформироване на комисията и настоях вътрешното министерство да преразгледа тези въпроси и да дефинира идващите дейности ", добави американският президент.

Тръмп образува комисията след натрапчивото гледище, без съществуването на достоверни доказателства, че широкоразпространените изборни измами обяснявали по какъв начин Хилари Клинтън е получила към 2,9 млн. гласа повече от него, макар че поради особеностите на американската изборна система, той завоюва изборите по решение на Избирателната гилдия.

Това е тематика, която продължава да отеква измежду неговите гласоподаватели, като Тръмп загатна за това в неотдавнашни манифестации, само че в Конгреса на Съединени американски щати малко на брой републиканци го поддържаха.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР