Американският президент Доналд Тръмп ще изпратят допълнителни хиляди войници, за

...
Американският президент Доналд Тръмп ще изпратят допълнителни хиляди войници, за
Коментари Харесай

Тръмп вкарва армията в поразения Ню Йорк

Американският президент Доналд Тръмп ще изпратят спомагателни хиляди бойци, с цел да оказват помощ на обособени щати в битката с ковид. Това разгласи на брифинг в Белия дом самият Тръмп.

" Ще разпределим спомагателен забележителен брой военнослужещи, които да оказват помощ на щатите. Това ще бъдат хиляди военни, военни лекари, експерти, медицински сестри и и различен медицински личен състав ", съобщи президентът.

Той посочи, че това подкрепление ще получи скоро своите нареждания за времето и мястото на разполагането. " Те ще отидат на война, в борба, за която не бяха готови съответно ", добави американският президент.

" Също по този начин мога да осведомявам, че по моя заповед 1000 бойци ще бъдат изпратени в град Ню Йорк, с цел да обезпечат помощ там, където е най-необходимо ", съобщи Тръмп, като назова този метрополия централна точка за разпространяването на заболяването, породена от новия ковид.

Миналия понеделник плаващата болница на Военноморски сили на Съединени американски щати, " Комфорт ", съумя да одобри до 1 хиляда пациенти. На борда има 12 операционни зали, зала за рентгенови проучвания, лаборатория и две кислородни съоръжения. Болницата е предопределена да приема пациенти, които не са били инфектирани с ковид: това ще понижи тежестта за лечебните заведения в Ню Йорк.

Ситуацията в Съединени американски щати

Тръмп чака огромен брой смъртни случаи заради ковид през идващите две седмици.

" Може би тази и идващите седмици ще бъдат най-трудни. Ще има огромен брой смъртни случаи ", сподели той. В същото време, съгласно Тръмп, има прогрес в битката против пандемията.

Съединените щати са преди всичко в света по брой случаи на коронавирусна зараза. Според университета Джонс Хопкинс, който прави калкулации въз основа на данни от федералните и локалните управляващи, в Съединени американски щати са регистрирани повече от 300 хиляди случая на коронавирусна зараза. Загинали са над 8000 души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР