Американският президент Доналд Тръмп каза днес пред журналисти в Белия

...
Американският президент Доналд Тръмп каза днес пред журналисти в Белия
Коментари Харесай

Тръмп: Отношенията ни с Ким Чен-ун остават добри

Американският президент Доналд Тръмп сподели през днешния ден пред публицисти в Белия дом, че би се разочаровал, в случай че Северна Корея възобнови тестванията на оръжия и повтори, че има положителни взаимоотношения с водача на КНДР Ким Чен-ун, съобщи Ройтерс.

"Мисля, че връзките ни остават положителни ", увери Тръмп в отговор на въпрос, седмица откакто не съумя да реализира с Ким съглашение, даже отчасти, за нуклеарно разоръжаване на Северна Корея, съобщи Франс прес.



Президентът приказва и за присъдата на Пол Манафорт, някогашния началник на предизборната му акция, наказан през вчерашния ден на затвор за финансови закононарушения, разкрити в хода на следствието на специфичния прокурор за интервенция на Русия в президентските избори. Тръмп сподели, че съжалява за случилото се с Манафорт, че той е претърпял доста тежък интервал, само че посочи, че съдията е подчертал, че осъщественото от Манафорт няма нищо общо със сговор с Русия. "Не съм бил в съглашателство с Русия ", повтори Тръмп. Президентът изглеждаше укротен през днешния ден от относително леката присъда против Манафорт, отбелязва Франс прес.



Тръмп упрекна през днешния ден демократите, че са се трансформирали в "антиизраелска " и "антиеврейска " партия. Той уточни, че гласуваната през вчерашния ден от Камарата на представителите резолюция, осъждаща речта на омразата, е "срам ". Президентът изрази страдание, че демократите не заемат по-твърда позиция против антисемитизма.

Американският президент сподели още, че е уверен, че Съединени американски щати ще реализиран комерсиално съглашение с Китай, само че добави, че съгласно него страната му би се справила доста добре и със, и без съглашение с най-голямата азиатска стопанска система.



"Убеден съм, само че в случай че няма положително съглашение, няма да подпиша съглашението ", сподели Тръмп пред публицисти, преди да замине за Алабама, с цел да посети региони, потърпевши от торнадо, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР