Американският президент Джо Байдън призова за национално единство преди началото

...
Американският президент Джо Байдън призова за национално единство преди началото
Коментари Харесай

Президентът на САЩ Джо Байдън призова за национално единство

Американският президент Джо Байдън прикани за национално единение преди началото на възпоменателните церемонии за 20-ата годишнина от терористичните офанзиви на 11 септември 2001 година, при които починаха съвсем 3000 души.

Толкова е мъчно, без значение дали е първият ден или 20 години по-късно, съобщи Джо Байдън във видеообръщение, публикувано от Белия дом.

„ В дните след 11 септември 2001 година видяхме подвиг на всички места, на предстоящи и непредвидени места. Видяхме и нещо доста рядко - същинско чувство за национално единение. И въпреки всичко бяхме очевидци и на тъмната мощ на човешката природа - боязън и яд, злост и принуждение против американските мюсюлмани. Но единството ни прави такива, каквито сме. В борбата за душата на Америка единството е най-силното ни оръжие. Единството не значи да имаме вяра в едно и също. Трябва да имаме фундаментално почитание и религия един в различен и в тази нация “, сподели президентът.

Джо Байдън и първата дама Джил Байдън ще посетят през днешния ден Ню Йорк, Пентагона в Арлингтън, Вирджиния и Шанксвил в щата Пенсилвания - трите места, където терористите удариха преди 20 години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР