Американският президент Джо Байдън назначи ветерана дипломат Бриджит Бринк за

...
Американският президент Джо Байдън назначи ветерана дипломат Бриджит Бринк за
Коментари Харесай

Байдън назначи дипломат от кариерата за посланик на САЩ в Украйна

Американският президент Джо Байдън назначи ветерана посланик Бриджит Бринк за нов дипломат на Съединени американски щати в Украйна, заяви Ройтерс, базирайки се на Белия дом.

С това решение ще бъде запълнена стоящата празна в продължение на съвсем три години основна позиция.

Бринк, която сега е дипломат на Съединени американски щати в Словакия, е професионален посланик от 25 години и е работила в Узбекистан и Грузия, както и на няколко висши позиции в Държавния департамент и в Съвета по национална сигурност на Белия дом.

Назначението на поста, който беше незает, откогато някогашният президент Доналд Тръмп ненадейно отзова тогавашния дипломат на Съединени американски щати в Украйна Мари Йованович през май 2019 година, би трябвало да бъде доказано от американския Сенат.

Съобщението за назначението на Бринк пристигна по време на аудиенция в Киев на държавния секретар Антъни Блинкен и министъра на защитата Лойд Остин, където те се срещнаха с президента Володомир Зеленски и други високопоставени украински публични лица.

Посещението имаше за цел да покаже поддръжката на Запада за Украйна и министрите също по този начин дадоха обещание нова помощ на стойност 713 $ млн. евро за държавното управление на Зеленски и за страните от района, където съветската инвазия породи опасения за по-нататъшна експанзия от страна на Москва.

По време на пътуването Вашингтон също по този начин разгласи, че американските дипломати ще се върнат в Украйна тази седмица - в началото възобновявайки " еднодневни пътувания " от Полша, където сега се намират, до град Лвов в Западна Украйна.

Американските дипломати напуснаха посолството в Киев две седмици преди започването на съветската инвазия на 24 февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР