Американският политолог, бивш заместник-министър на отбраната на САЩ по въпросите

...
Американският политолог, бивш заместник-министър на отбраната на САЩ по въпросите
Коментари Харесай

Американски политолог предупреди САЩ за нови изненади от Путин

Американският политолог, някогашен заместник-министър на защитата на Съединени американски щати по въпросите на интернационалната сигурност Джоузеф Най предизвести, че Вашингтон би трябвало да се приготви за нови изненади от съветския президент Владимир Путин. Това съобщи той в своя публикация за The National Interest.

Както написа Най, от 2017 година насам Съединени американски щати са съсредоточили своята тактика за национална сигурност върху съперничеството с Пекин и Москва. Той обаче счита, че тя има два казуса. Първият е неналичието на ясно разделяне сред Русия и Китай, в миг, когато те са две изцяло разнообразни страни. Като втори проблем политологът уточни фокусирането на американската идея върху съперничеството на великите сили и незадоволителното внимание към нов вид опасност, да вземем за пример пандемията от COVID-19.

Според Най Вашингтон би трябвало да промени бъдещата си тактика за сигурност, с цел да може да поддържа актуалните съюзи. Трябва обаче да се изхожда не от политика на изолираност и въздържане, както по време на Студената война, а от следена стратегическа конкуренция сред водещите сили. В същото време американските политици би трябвало да бъдат готови за нови изненади от страна на Владимир Путин или всевъзможни непредвидени дейности от страна на Китай, заключи политологът.

По-рано ръководителят на консултантската организация Killowen Group Харлан Улман съобщи в своя публикация, че опитите на Съединени американски щати да организират враждебна политика по едно и също време против Русия и Китай наподобяват тактиката на фюрера на Третия райх Адолф Хитлер . Според него Хитлер изгубил войната заради обстоятелството, че се включи в битката " на два фронта ". Той акцентира, че заради такава класификация на задачите от американска страна Русия може да заобиколи западните наказания.

Източник: Лента.ру
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР