Американският държавен секретар Майк Помпео заяви, че приветства решението на

...
Американският държавен секретар Майк Помпео заяви, че приветства решението на
Коментари Харесай

Помпео приветства решението на Германия да забрани „Хизбула”

Американският държавен секретар Майк Помпео съобщи, че приветства решението на Германия да забрани ливанското придвижване „ Хизбула ”, което е прието за терористично в Съединени американски щати и няколко други страни.
„ Благодарим на Германия за цялостната възбрана на „ Хизбула ” и за решителните дейности против обвинените в негова поддръжка ”, сподели Помпео в документално изказване.
Американският държавен секретар съобщи, че Германия се е включила към все по-големия брой страни, които отхвърлят да признаят политическото крило на „ Хизбула ”. Според него това ще помогне за понижаване на " нездравословното въздействие " на Иран, където придвижването се радва на поддръжка.
По-рано „ Хизбула ” беше неразрешено във Англия, Косово, както и в няколко страни от Латинска Америка.
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер през днешния ден забрани дейностите на ливанското придвижване " Хизбула " в страната.
Миналия декември Бундестагът прикани федералното държавно управление да забрани дейностите на „ Хизбула ” в Германия. Депутатите обясниха нуждата от това с обстоятелството, че в Германия има към хиляда последователи на придвижването, а страната се употребява от организацията като място за заслон и логистичен център на терористи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР