Пентагонът и компанията SpaceX на Илон Мъск са ограничили неразрешеното

...
Пентагонът и компанията SpaceX на Илон Мъск са ограничили неразрешеното
Коментари Харесай

САЩ блокираха терминалите Starlink на руските военни в Украйна

Пентагонът и компанията SpaceX на Илон Мъск са лимитирали неразрешеното потребление на интернет терминали Starlink от съветската войска в Украйна, заяви.

„ Досега сполучливо се противопоставихме на потреблението от Русия, само че съм убеден, че Русия ще продължи да се пробва да откри способи да употребява Starlink и други търговски информационни системи. Това ще продължи да бъде проблем. Мисля, че ние се справихме с него и намерихме положителни решения, както със Starlink, по този начин и с Украйна “, сподели Джон Плъм, началник на отдела за галактическа политика на Министерството на защитата на Съединени американски щати. 

Плъмб отхвърли да каже какви тактики и способи са употребявани за противопоставяне на потреблението на портативните информационни терминали от Русия.

Изданието отбелязва, че терминалите Starlink към момента се популяризират за продажба в Русия на платформи като уеб страницата за електронна търговия Ozon. Продавачите настояват, че работят на база абонамент, публикуван от името на поданици на европейски страни, където технологията е лицензирана.

Михаил Федоров, министър на цифровата промяна на Украйна, сподели, че до май 2022 година Украйна е получила 10 000 терминала Starlink, които обезпечават сериозни връзки във войната против съветските сили. Впоследствие Пентагонът разпореди на SpaceX едногодишен контракт на стойност 23 милиона $.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР