Президентът на САЩ Джо Байдън е взел решение да задържи

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е взел решение да задържи
Коментари Харесай

Лойд Остин: САЩ спряха доставките на оръжия за Израел заради Рафах

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е взел решение да задържи доставката на високоексплозивни муниции за Израел в подтекста на проектите на Израел да извърши атака в Рафах, на която Вашингтон се опълчва, в случай че не бъдат предоставени нови гаранции за сигурността на мирните жители, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, представен от Ройтерс.

" От самото начало декларирахме доста ясно, че Израел не би трябвало да подхваща огромна офанзива в Рафах, без да регистрира и пази цивилните, които се намират в това бойно пространство. И още веднъж, защото преценихме обстановката, спряхме една доставка на муниции с огромен потребен товар ", сподели той по време на чуване в Сената.

" Не сме взели дефинитивно решение по какъв начин да действаме с тази пратка ", добави той.

Израелските военни оповестиха през днешния ден, че са отворили още веднъж пропускателния пункт " Керем Шалом " в Газа, който беше затворен в продължение на няколко дни, само че Организация на обединените нации съобщи, че към момента не е влезнала никаква филантропична помощ. Освен това от палестинска страна няма кой да я получи, откакто служащите са избягали по време на израелското военно навлизане в региона, отбелязва Асошиейтед прес.

По-рано през днешния ден Фондът на Организация на обединените нации за популацията заяви, че главната гинекологична болница в пренаселения южен град Рафах е спряла да приема пациенти. Лечебното заведение е правило към 85 от общо 180 раждания на ден в Газа преди ескалацията на боевете сред " Хамас " и израелските войски в покрайнините на Рафах, отбелязва Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР