Новата противобункерна бомба GBU-72/B с тегло от 2300 килограма се

...
Новата противобункерна бомба GBU-72/B с тегло от 2300 килограма се
Коментари Харесай

Оборудват стелт бомбардировача B-2 Spirit с нова противобункерна бомба

Новата противобункерна бомба GBU-72/B с тегло от 2300 кг се чака да добави арсенала на американския стратегическия стелт бомбардировач B-2 Spirit, определян като   " бомбардировачния крал на небето “, оповестява изданието, като се базира на документи от Пентагона.

Американците възнамеряват да интегрират GBU-72/B и други неуточнени " съвременни оръжия “ в B-2 като част от продължаващите старания за модернизиране на тези бомбардировачи, преди да стартира производството на новия B-21.

Военновъздушните сили на Съединени американски щати чакат създаването на GBU-72/B да завърши тази фискална година и оръжието в последна сметка да размени в арсенала противобункерната бомба GBU-28/B, която също тежи към 2300 кг.

GBU-28/B е бомба с лазерно ориентиране, до момента в който GBU-72 употребява комплект JDAM с следени аеродинамични повърхности и устройство за ориентиране на GPS координати.

Известно е, че тестванията на новата бомба са извършени през 2021 година: ударният аероплан F-15E Strike Eagle е употребен като притежател. По-рано Пентагонът разгласи, че опциите на новата бомба доста превъзхождат тези на GBU-28, която е в положение да пробие до 30 метра почва или шест метра стоманобетон.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР