Американският държавен секретар Антъни Блинкън ще обсъди днес с израелското

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън ще обсъди днес с израелското
Коментари Харесай

Блинкън обсъжда с израелските власти отговора на Хамас за примирие в Газа

Американският държавен секретар Антъни Блинкън ще разиска през днешния ден с израелското управление отговора на „ Хамас “ по въпроса за помирение в линията Газа, съобщи БНР. След повече от седмица закъснение групировката е показала " положителен " отговор на предлагането за преустановяване на огъня.

За " позитивния " отговор на " Хамас " на предлагането за преустановяване на огъня в Газа беше обявено от един от медиаторите - премиера на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман ал Тани, както и от египетските управляващи.

Междувременно почитан представител на " Хамас " съобщи, че групировката има намерение да освободи допустимо максимален брой палестинци, които се намират в израелски затвори.

" Нетаняху се пробва да накара всички да повярват, че е постигнал или ще реализира победа, с цел да резервира съдружното си държавно управление ", сподели Гази Хамад. Според него доста от въпросите в съглашението са били " неразбираеми и двусмислени " и това е забавило отговора на групировката.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън разгласи от Доха, че ще разиска позицията на " Хамас " през днешния ден ще с представители на управляващите в Израел.

" Остава доста работа за извършване, само че имаме вяра, че съглашение е допустимо и е от извънредно значение. Ще продължим да работим неуморно, с цел да го реализираме ".

От офиса на израелския министър председател Бенямин Нетаняху потвърдиха, че отговорът на " Хамас " се изследва деликатно. Нетаняху е под напън от обществеността и сътрудниците си в държавното управление да освободи заложниците.

На този декор на не престават боеве сред " Хамас " и израелската войска в град Хан Юнис. Танкове към този момент обстрелват подстъпите на Рафах, до границата с Египет.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР