Американският държавен департамент заяви, че руската частна военна компания Вагнер

...
Американският държавен департамент заяви, че руската частна военна компания Вагнер
Коментари Харесай

Жестоки обвинения към Вагнер и Пригожин, Вашингтон беснее

Американският държавен департамент съобщи, че съветската частна военна компания " Вагнер " се пробва да прикрие своите старания за придобиване на военно съоръжение за приложимост в Украйна, като добави че Вашингтон е бил осведомен, че наемническата формация прави опити да трансферира материали през Мали, с цел да подкрепи Русия в нейната война, съобщи Ройтерс.

" Вагнер " не се колебае да употребява подправени документи за сходни преводи, съобщи пред кореспонденти представителят на Държавния департамент Матю Милър. " Има индикации, че " Вагнер " се е опитвала да закупи военни системи от задгранични снабдители и да трансферира тези оръжия през Мали като трета страна ", сподели Милър. " Засега не сме видели никакви индикации, че тези покупки са били финализирани или осъществени, само че следим обстановката от близко ", добави той.
-->
Милър съобщи, че Вашингтон е наложил наказания против редица хора и организации, които поддържат военните интервенции на Вагнер, в това число ръководителя й Евгений Пригожин, и добави, че Съединени американски щати скоро ще даде повече информация по въпроса. Агенция Ройтерс показва, че държавното управление на Мали не е дало отговор незабавно на питане за коментар.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР