Американският актьор Уил Смит обяви, че подава оставка от Академията

...
Американският актьор Уил Смит обяви, че подава оставка от Академията
Коментари Харесай

Уил Смит напуска Академията за Оскарите след скандалния шамар

Американският артист Уил Смит разгласи, че подава оставка от Академията за Оскарите пет дни, откакто атакува комика Крис Рок по време на церемонията за връчване на влиятелните кино награди.

Актьорът сподели, че дейностите му, които засенчиха най-бляскавата нощ в Холивуд, са „ шокиращи, мъчителни и непростими “.

„ Списъкът с тези, които съм наранил, е дълъг и включва Крис, неговото семейство, доста от моите скъпи другари и близки, всички присъстващи в залата, както и международната аудитория, която е гледала церемонията вкъщи. Предадох доверието на Академията. Лиших други номинирани и спечелили от опцията да честват и да бъдат прославени поради изключителната си работа. Сърцето ми е съкрушено “, се показва в формалното изказване на Смит, представено от CNN.

"Искам да върна фокуса върху тези, които заслужават внимание за своите достижения и да разреша на Академията да се върне към невероятната работа, която прави, с цел да поддържа творчеството и артистичността във кино лентата. Така че се отдръпвам от участието си в Академията за кино изкуства и науки и ще приема всички по-нататъшни последствия, които Съветът сметне за подобаващи. Промяната изисква време и аз се наемам да свърша работата, с цел да подсигурявам, че в никакъв случай повече не разрешавам на насилието да надделее над разсъдъка ", добяви артистът.

Присъстващите на церемонията в Dolby Theatre гледаха шокирани по какъв начин Смит се качва на сцената и удря Рок по лицето, откакто комикът се пошегува с болната му брачна половинка Джейда Пинкет Смит, която страда от плешивост - положение, което води до косопад.

След шамара Смит се върна на мястото си и продължи да наскърбява Рок с нецензурни думи. Комикът пък получи поддръжката на публиката за това, че е запазил самообладание след шамара. Продуцентът на Оскарите Уил Пакър съобщи, че точно професионализмът на Крис Рок е разрешил на шоуто да продължи.

Половин час след шамара Смит бе почетен с Оскар за най-хубав артист за ролята си в спортния биографичен филм "King Richard ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР