Неусетно измина една седмица от началото на Евро 2024 и

...
Неусетно измина една седмица от началото на Евро 2024 и
Коментари Харесай

Играчите на Евро 2024, които имат африкански корени

Неусетно измина една седмица от началото на Евро 2024 и към този момент можем да кажем, че са се оформили любимци за излизане от групите.
 Сок от кисели краставички -
" Тайният допинг ", който употребява тимът на Англия на Евро 2024

Спортни дребни секрети

Разбира се, изненади постоянно могат да бъдат поднесени, само че най-важното е, че можем да гледаме някои от най-хубавите футболисти в Европа. Оказва се обаче, че въпреки да е Европейско състезание има не един и двама играчи, чиито корени са от различен континент - Африка.

Според Goal.com над 42 футболисти, които имат африкански корени ще вземат присъединяване на Евро 2024, което е следващото доказателство, че една от най-силните страни на футбола е да сплотява хората от целия свят. Ето и пет от най-хубавите играчи на това издание на шампионата, които са с африкански корени.

Джамал Мусиала

Футболистът на Байерн Мюнхен е измежду най-големите гении на немския футбол и точно на него се поставят най-големи очаквания за бъдещето. Но напълно умерено той можеше да играе не на Евро 2024, а за Купата на африканските народи.

Причината е, че бащата на Джамал Мусиала е нигериец, до момента в който неговата майка е германка с полски корени. Той стартира кариерата си в школата на британския Челси, като играе и за Англия, и за Германия на национално равнище в младежките си години. През 2021 година обаче избира да пази цветовете на Германия.

Букайо Сака

Звездата на Арсенал и националния тим на Англия е един от най-хубавите млади футболисти в света. 22-годишният нападател е роден в Лондон, само че родителите му са нигерийци.

Като част от академията на Арсенал, а по-късно и от първия тим не е изненада, че Сака не се е колебал, с цел да избере да се състезава за Англия.

Ромелу Лукаку

Нападателят на Белгия не се намира в най-хубавата си форма сега, само че е реалност, че е неговото трето Европейско състезание.

Интересното при него е, че родителите му са от Демократична Република Конго. А татко също е бил футболист и даже е играл за националния тим на родината си.

Едуардо Камавинга

21-годишният състезател пази цветовете на Франция на Евро 2024, само че е роден в бежански лагер в Ангола. Бащата на Камавинга има както анголски, по този начин и конгоански корени, до момента в който неговата майка е от Демократична Република Конго.

Когато е на две години Едуардо Камавинга и родителите му се местят във Франция, с цел да избягат от гражданската война в Демократична Република Конго.

Килиан Мбапе

Мбапе е освен един от най-скъпите играчи на Евро 2024, само че и един от най-хубавите. Капитанът на Франция обаче е можел да избере да играе за две напълно разнообразни страни.

Майката на Мбапе е от алжирски генезис, а неговият татко е от Камерун. Килиан Мбапе обаче разумно избира да играе за Франция, където е роден.
 Кои са най-скъпите футболисти на Евро 2024
Кои са най-скъпите футболисти на Евро 2024

В топ 10 има цели четирима играчи на...

Сред известните футболисти с африкански корени, които играят на Евро 2024, са още Лерой Сане (Германия), Джереми Фримпонг (Нидерландия), Мемфис Депай (Нидерландия) и Ламин Ямал (Испания).
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР