Американските законодатели работят върху нов законопроект, който ще забрани използването

...
Американските законодатели работят върху нов законопроект, който ще забрани използването
Коментари Харесай

САЩ готвят закон, забраняващ покупката на китайски автобуси и жп вагони с федерални средства

Американските законодатели работят върху нов законопроект, който ще забрани потреблението на федерални средства за закупуване на китайски рейсове и железопътни вагони, оповестява "Уолстрийт джърнъл ", цитирайки свои източници, осведомени с въпроса. Това евентуално ще усложни напъните за реализиране на частична комерсиална договорка сред Съединени американски щати и Китай единствено дни преди плануваното за 15-и декември въвеждане на нови американски мита от 15% върху останалия китайски импорт в размер на 156 милиарда $ годишно.

Базираното в Хонконг китайски издание South China Morning Post, което е покрай ръководещата Комунистическа партия, пък цитира близки до договарянията свои източници да споделят, че "става все по-малко евентуално комерсиалната договорка сред Съединени американски щати и Китай да бъде завършена тази седмица ". Само преди дни същите представителите показаха пред изданието, че чакат плануваните за 15-и декември нови американски цени да бъдат най-малко отсрочени, с цел да се даде повече време за разработване на така наречен "първа фаза " от комерсиалната договорка сред Вашингтон и Пекин.

Междувременно китайското външно министерство атакува остро Съединени американски щати поради рецензиите на Вашингтон във връзка с третирането от страна на Пекин на уйгурските мюсюлмани в региона на Синдзян, потвърждавайки, че тези обвинявания са "лъжи ". "САЩ са освен суперсила, само че и огромен измамник и огромен пропагандатор на неистини ", съобщи представителят на министерството Хуа Чунин. Тя също по този начин загатна за двуличие от страна на Вашингтон по въпроса, акцентирайки, че Съединените щати са "единствената страна в света, която наложи мюсюлманска възбрана ".

Китайският върховен чиновник се базира на изпълнителна заповед, подписана от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през 2017 година, която не разрешава на жители на няколко най-вече мюсюлмански страни да пътуват до Съединени американски щати. Повод за днешната рецензия е решение от предходната седмица на Камарата на представителите на Съединени американски щати да одобри закон за човешките права, който осъжда политиката на Китай във връзка с мюсюлманите в региона на Синдзян.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР