Американските учени излагат теория за появата на въображението, като основа

...
Американските учени излагат теория за появата на въображението, като основа
Коментари Харесай

Поради мутация, въображението при хората е възникнало само преди 70 хил. години

Американските учени излагат доктрина за появяването на въображението, като основа на актуалния език и човешката цивилизация.Според тази догадка, въображението се е появило преди към 70 хиляди години вследствие на рядка разновидност на гените, виновни за развиването на мозъка (HiddenTruth.site).Предполага се, че няколко деца с тази разновидност на гени са „ измислили “ някои детайли от съвременния език по време на връзка и затвърждават добитото умеене, като предават тази информация на своите потомци.Учени от Бостънския университет в Съединени американски щати, предложиха доктрина за възникването на актуалния език и човешката цивилизация вследствие на рядка разновидност, зародила преди към 70 хиляди години. Основният създател на тази догадка, доктор Андрей Вишедски, който публикува работата си в списанието Research Ideas and Results.

 s1 4 - Поради разновидност, въображението при хората е зародило единствено преди 70 хиляди години
Теорията на Вишедски предлага допустимо решение на казуса, с който от дълго време се сблъскват антрополозите, неврофизиолозите и други учени. Съвременната просвета е открила, че речевият уред, сходен на настоящия, се е развил при хора преди към 600 хиляди години.През този интервал, нашите предшественици са разграничени на неандерталци (Homo neanderthalensis) и кроманьонци. В същото време, археолозите настояват, че началото на развиването на актуалната цивилизация е станало половин милион години по-късно – преди към 70 хиляди години.
Тогава за пръв път се появяват комплицирани принадлежности, изкуствени жилища и погребални ритуали, които биха били невъзможни без присъединяване на въображението и изобретателската активност. Причините за забавянето на развиването на нашия тип към момента са мистерия. За да я реши, Вишедски предлага по този начин наречената Хипотеза на Ромул и Рем.Ученият твърди, че на всички модерни езици, смисъла на посланието се предава освен благодарение на синтаксис и граматика, само че и благодарение на способността на човек да контрастира предмети и феномени във въображението си – по този начин наречения префронтален синтез.Префронталният синтез образува цялостни облици в съзнанието ни, което ни разрешава да разберем правилно елементарни фрази, в които идентични думи са дадени в друг ред („ ние не сме плебеи “ и „ плебеи не сме “) и комплицирани описателни структури („ змия върху камък, вляво от високото дърво зад този рид ”). Тази еластичност на словесните структури се назовава от лингвистите рекурсия, а всички съвременни човешки езици се назовават ​​рекурсивни.

 s2 4 - Поради разновидност, въображението при хората е зародило единствено преди 70 хиляди години
Д-р Вишедски и неговите колеги изследвали развиването на въображението при актуалните деца. Учените са открили, че децата, чийто достъп до език в ранна детска възраст е бил ограничен, не са имали опция да развият интензивно градивно въображение, което е належащо за контрастност на менталните облици.В зрелост, такива хора употребяват малко префронтален синтез, словесните им структури са по-прости, а някои детайли, като предлози, описващи местоположението на обекти, са доста редки в речта им.Четете още: Учени откриват публикуван канибализъм при неандерталцитеИзследователите са открили, че развиването на въображението и речта е допустимо в ранна детска възраст, и се чудят за появяването на рекурсивен език. Прави усещане, че периодът на интензивно образуване на префронталната кора е бил по-малък за неандерталците, в сравнение с за кроманьонците. Те не са имали време да развият въображението си и да стартират да употребяват подобен език.Д-р Вишедски счита, че забавянето от половин милион години сред образуването на гласовия уред и появата на рекурсивен език се изяснява с съществуването на еволюционна преграда.Кроманьонците се нуждаели освен от развиването на способността за префронтален синтез, само че и да имат време да затвърдят това умеене. Периодът на образуване на нужните им умения бил по-дълъг от този на неандерталците, само че това не било задоволително за по-нататъшен постепенен скок.

 s3 3 - Поради разновидност, въображението при хората е зародило единствено преди 70 хиляди години
Учените са разкрили, че разновидности, които способстват за появяването на префронтален синтез и увеличават периода на неговото образуване при обособени човеци, са настъпили в рамките на едно потомство.Д-р Вишедски предполага, че в един миг, в човешкото общество се появяват и срещат две или повече деца с една и съща генна разновидност. Децата затвърдили добитото умеене, като разговаряли между тях и в действителност измислили някои детайли от съвременния език, а по-късно предали тази информация на потомци, които също имали необходимите гени.Изследователите нарекли хипотезата в чест на Ромул и Рем, издигнати от вълчица като митологични основатели на Рим (тъй като децата били възпитани от антични хора, които подобно на вълка не владеели езика). Учените споделят, че сходно „ откритие “ на рекурсивен език се случва даже в този момент, да вземем за пример измежду глухите деца в Никарагуа.Вишедски заключава, че разновидността на гените, виновни за развиването на мозъка, довело до окончателното образуване на Homo sapiens в обособен тип и сложила основата на цивилизацията на земята.Вишедски изяснява:„ Новопридобитата дарба за бързо картографиране на умствени обекти посредством префронтален синтез способства доста за моделирането на мисълта и фрапантно форсира софтуерния напредък. Човек, който за пръв път се учи да създава някакви проекти в мозъка и да ги споделя с другите, се трансформира в преобладаващия тип. “
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР