Американските технологични гиганти Dell и HP, както и китасйкият Lenovo

...
Американските технологични гиганти Dell и HP, както и китасйкият Lenovo
Коментари Харесай

Водещи технологични компании започват производство на хардуер в Индия

Американските софтуерни колоси Dell и HP, както и китасйкият Lenovo са измежду 27-те компании, които са получили утвърждения за произвеждане на ИТ хардуер в Индия по скица за стимулиране на производството.

Страната си е сложила за цел да развие вътрешното  си произвеждане и да притегли огромни вложения във веригата на цената.

В рамките на схемата PLI 2.0 за ИТ хардуер, която беше утвърдена от държавното управление през май, написа CNBC, Индия ще дава на фирмите тласъци за артикули, създадени в страната.

" ИТ хардуерът на известни марки като Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo и други ще се създава в Индия ", се споделя в изказване на Министерството на електрониката и осведомителните технологии на страната.

Схемата има бюджет от 170 милиарда индийски рупии (около 2 милиарда долара), разпределен за шест години, и обгръща производството на преносими компютри, таблети, лични компютри вид " всичко в едно ", микрокомпютри и сървъри.

" 23 от 27-те утвърдени претенденти са подготвени да стартират произвеждане незабавно ", декларира министърът на железниците, връзките, електрониката и ИТ на Индия Ашвини Вайшнав.

Очаква се фирмите да влагат общо 360 млн. $ и да основат към 200 000 работни места, включващи 50 000 директни и 150 000 непреки благоприятни условия за претовареност. Очаква се индийският пазар на ИТ хардуер да нарасне до 22,77 милиарда $ през 2027 година от 15,52 милиарда $ през 2022 година

" Секторът за произвеждане на ИТ хардуер е изправен пред неналичието на равнопоставени условия на конкуренция по отношение на конкурентните страни. Необходим е механизъм, който да компенсира индустриалните неудобства по отношение на други огромни индустриални стопански системи ", считат от министерството. " Очаква се схемата PLI 2.0 за ИТ хардуер да докара до разширение и задълбочаване на индустриалната екосистема посредством поощряване на локализирането на съставни елементи и възли и даване на по-дълъг период за развиване на веригата за доставки в страната ".

Производители на ИТ хардуер катo доставчикът на Apple Foxconn и южнокорейският колос Samsung от ден на ден диверсифицират индустриалните си бази отвън Китай, привлечени от тласъците в областта на електрониката, както и от обстоятелството, че Индия е вторият по величина пазар на смарт телефони в света.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР