Американските частни военни компании с обща численост повече от 3500

...
Американските частни военни компании с обща численост повече от 3500
Коментари Харесай

Американски военни разграбват петролни обекти в Сирия, обяви Русия

Американските частни военни компании с обща бройка повече от 3500 души ограбват петролните обекти на Сирия под прикритието на авиацията на обединението, ръководена от Съединени американски щати. Това заяви на брифинг в Министерството на защитата началникът на Главното оперативно ръководство на Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската Федерация генерал-полковник Сергей Рудской, представен от ТАСС, написа " Фокус ".
Освен подготовката на терористи, американските структури в Сирия се занимават с разграбването на принадлежащите на законното сирийско държавно управление петролни обекти и залежи зад река Ефрат.
Конкретно, генералът означи проведения рандеман и продажба на сирийски петрол от находищата Конако, Ел Омар и Танак, ситуирани на източния бряг на река Ефрат. Функционира престъпна скица за трансгранични доставки на сирийски петрол. Просто се разграбват националните благосъстояния на Сирия, добави Рудской.
Според неговата информация, забележителна част от приходите от контрабанда на въглеводороди се употребява за издръжката на противозаконните въоръжени формирования, подкупване на шейховете от арабски родово-племенни съюзи и разпалване на антиправителствени настроения.
Цялата тази активност на американските ЧВК се реализира под прикритието на авиацията на интернационалната антитерористическа коалиция. По създание тя съставлява контрабанден бизнес, който американците са лишили от ИДИЛ, установи той.
Рудской означи още, че провокират угриженост неспиращите доставки на американско оръжие в зоната зад река Ефрат. В подмяна на помощта в контрабандата на петрол, Съединени американски щати доставят с оръжие както кюрдските, по този начин и арабските формирования, които по-късно ги употребяват едни срещу други, означи генералът, като добави, че „ всичко това единствено утежнява ситуацията в изтерзания от война район “.
Американските военни приготвят бойци от разнообразни групировки с бройка до 2700 души към базата Ат Танф, добави представителят на Генералния щаб.
В 55-километровата зона към Ал-Танф американски инструктори образоват огромното въоръжено формирование „ Магавир ал-Саура “ и няколко дребни групировки за по този начин наречената „ Армия на арабските племена. Общият брой на бойците доближава 2 700 души, заяви Рудской, като приведе фрагменти от дрон.
Той добави, че някои от терористите, които са били подготвени в Ат Танф, са били прехвърляни от вертолети на Военновъздушни сили на Съединени американски щати в зоната на изток от река Ефрат. Най-подготвените диверсанти се изпращат в териториите, следени от държавните войски, с цел да се дестабилизира обстановката и да се предотврати укрепването на позициите на сирийското държавно управление там, означи генералът.
Рудской сподели, че главните задания на бойците, подготвени от Съединени американски щати, са саботажи, разрушаването на нефтената и газовата инфраструктура на Сирия и офанзивите против държавните сили. Наличието на такива групи е видяно в областите Сувейда, Палмира и Абу Кемал, сподели той.
Американската военна база наоколо до селището Ал-Танф се намира на кръстопътя сред границите на Сирия, Ирак и Йордания. Територията под нейния надзор включва 55-километрова зона към града.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР