Американските банки Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America и

...
Американските банки Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America и
Коментари Харесай

Четири от водещите американски банки увеличават дивидентите си

Американските банки Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America и Wells Fargo усилиха размера на дивидентите си, откакто минаха сполучливо годишните си стрес проби, оповестява Ройтерс.

Федералният запас на Съединени американски щати разгласи предходната седмица, че най-големите кредитори в страната могат елементарно да устоят на тежък стопански спад, с което им даде "карт бланш " за преразпределение на непотребния капитал към акционерите.

Резултатите разрешиха на банките да разгласят по-високи дивиденти, макар че пробата на Фед е по-тежък от 2021 година, което усилва изискваните финансови буфери на някои кредитори повече от предстоящото.

JPMorgan Chase и Citigroup резервираха дивидентите без смяна, защото, съгласно тях, предизвикателната икономическа среда може да изисква повече капитал. Citi евентуално ще актуализира финансовите си проекти и прогнозната облага на 15 юли, съгласно източници, близки до банката.

Тазгодишните нараствания на дивидентите бяха по-сдържани, в сравнение с през 2021 година, когато кредиторите бяха по-склонни да преразпределят насъбраните непотребни пари по време на пандемията. Резервите бяха заделени, с цел да покрият възможните загуби по неприятните заеми, които по този начин и не се материализираха.

Morgan Stanley, да вземем за пример, удвои дивидента си през юни 2021 година

В рамките на годишния стрес тест, основан след финансовата рецесия 2007-2009 година, Фед прави оценка по какъв начин ще се оправят балансите на банките против предполагаем сериозен стопански спад. Резултатите демонстрират какъв брой капитал е нужен на банките, с цел да бъдат постоянни и какъв брой могат да върнат на акционерите.

Goldman Sachs разгласи в понеделник, че ще усили дивидента си с 25% до 2.50 $ на акция, а Morgan Stanley съобщи, че възнамерява нарастване до 77.5 цента на акция и стратегия за назад изкупуване на акции от 20 милиарда $. Bank of America увеличи дивидента си с 5% до 22 цента на акция, а Wells Fargo съобщи, че чака да усили дивидента си до 30 цента от 25 цента на акция.

JPMorgan резервира дивидента си на равнище от 1 $ на акция, базирайки се на „ по-високите бъдещи финансови условия “. Citi също по този начин съобщи, че ще бъде в положение да го задържи на равнище от 51 цента в редица стресови сюжети.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР