НЮ ОРЛЕАНС (АП) — Защитниците на правата на гласуване казаха

...
НЮ ОРЛЕАНС (АП) — Защитниците на правата на гласуване казаха
Коментари Харесай

Защитници казват, че Върховният съд трябва да запази нов, предимно чернокож камарен район на САЩ за изборите през 2024 г.

НЮ ОРЛЕАНС (АП) — Защитниците на правата на гласоподаване споделиха в сряда, че ще отидат във Върховния съд с вярата да запазят нов мнозинствен негър конгресен регион в Луизиана за изборите през есента, последната стъпка в комплицирана правна битка, която може да дефинира ориста на политическите кариери и салдото на силите в идващия Конгрес.

Раздвоен състав от федерални съдии във вторник отхвърли карта, утвърдена през януари от необикновен съюз на републиканци, които преобладават в законодателната власт, и демократи, които желаят втори най-вече чернокожи - и най-вече демократически - конгресен регион.

Републиканският основен прокурор Лиз Мърил сподели, че ще апелира решението от вторник. А коалиция от лица и групи за цивилен права подадоха публично съобщение в сряда, че ще се извърнат към Върховния съд.

Джаред Еванс, юрист от Фонда за правна отбрана и обучение на NAACP, сподели, че до края на седмицата бранителите ще изискат от Върховния съд да резервира новите карти в действие за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР