Американските авиокомпании отмениха вчера за втори пореден ден огромен брой

...
Американските авиокомпании отмениха вчера за втори пореден ден огромен брой
Коментари Харесай

Хиляди отменени полети зад Океана само за два дни, сезонът на летните пътувания набира сила

Американските самолетни компании анулираха през вчерашния ден за втори следващ ден голям брой полети. Причина за това станаха стихии и големият пътникопоток от хора, заминаващи на лятна отмора, съобщи Асошиейтед прес.

Само до през вчерашния ден следобяд в източните елементи на Съединени американски щати бяха анулирани над 1100 полета, откакто предходния ден бяха анулирани 1700, демонстрира услугата за следене на полети " Флайт Ауер " (FlightAware).

Най-много неизлетели самолети имаше на летищата Шарлът в Северна Каролина (което е и значим център на компанията " Американ Ерлайнс " ), Ла Гуардия и Нюарк Либърти в региона на Ню Йорк и Националното летище " Рейгън " във Вашингтон.

Американският транспортен министър Пит Бутиджидж имаше видеоконферентна среща с ръководители на компании от сектора, с цел да набележат ограничения за нормализиране на обстановката преди идния народен празник на Съединени американски щати 4 юли, само че и през останалата част от лятото. Обсъдени бяха и стъпки за възстановяване на изискванията за настаняване на пасажери, които са се оказали блокирани по летищата поради анулирани полети.

От началото на юни инспекция за сигурност по американските аерогари са прекосявали приблизително по над 2,2 милиона пасажери дневно. Това е с 22 % спрямо преди година, само че към момента е с 13 на 100 под нивата отпреди пандемията.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР