Американски учени твърдят, че са открили тайната на преодоляването на

...
Американски учени твърдят, че са открили тайната на преодоляването на
Коментари Харесай

Тайната на смелостта е разкрита

Американски учени настояват, че са разкрили тайната на превъзмогването на страха. Това доближава науката към опцията за основаване на лекарствен препарат, който ще направи хората по-смели.

Специалистите настояват, че когато човек прави някаква смела постъпка, интензивно се включва част на мозъка, която се назовава област на предната част на поясната дипла.

Учените настояват, че това изобретение ще помогне за разработка на способи за лекуване на психологични разстройства, свързани с неспособността на хората да преодолеят страховете си.

Специалистите провели опит, като разделили доброволците на две групи – едните се страхували от змии, а другите – не. В опита взела участие и неотровна змия, а точно смок, както и плюшено мече.

Участниците в опита трябвало да преодолеят страха си и да се приближат до клетката със змията или, в случай че не могат да го създадат, да се оттеглен допустимо най-далече.

В контролния опит змията били сменена с мече. По време на опита се правело сканиране на мозъчната активност. То посочило разнообразни форми на интензивност на мозъка, когато човек се поддавал на страха, както и когато го преодолявал и проявявал храброст.

Предната част на поясната дипла на мозъка се задействала, когато човек работил макар страха си. Активацията на слепоочната част на мозъка намалявала.

Според учените това е удостоверение за съществуването на мозъчни процеси и механизми, които поддържат работата на завладяващи аспекти на човешкото държание – способността за деяние по лична воля макар страха и проявяването на храброст.

Това значи, че съществува опция на манипулиране на характерната част на мозъка, която дава отговор за превъзмогването на страха. А това, съгласно учените, е същинска гражданска война в логиката на психиката.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР