Във връзка с изборите за 50-о Народно събрание и за

...
Във връзка с изборите за 50-о Народно събрание и за
Коментари Харесай

Прокуратурата: Образувани са 444 преписки и 95 досъдебни производства за нарушения в изборния ден

Във връзка с изборите за 50-о Народно заседание и за Европейски парламент Прокуратурата на Република България дава следната информация:

От началото на предизборната акция до 14,00 часа на 09.06.2024 година са формирани общо 444 преписки и 95 досъдебни производства за нарушавания на политическите права на жителите.
По апелативни региони досъдебните производства, свързани с вота за народни представители и представители на България в Европейския парламент, са разпределени както следва: АП-София - 33; АП-Бургас - 27, АП-Пловдив - 5; АП-Варна - 23, АП-Велико Търново - 7.

Във Върховна прокуратура действа дежурно звено от прокурори и чиновници, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация.

Продължава да действа и Националното междуведомствено звено, което координира активността на Прокуратура на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС за обезпечаване на бърза и съответна реакция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборния развой и законосъобразното осъществяване на изборите за 50-о Народно заседание и за Европейски парламент.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР