Американски учени са изчислили, че почистването, готвенето, миенето на съдове

...
Американски учени са изчислили, че почистването, готвенето, миенето на съдове
Коментари Харесай

10 безсмислени домакински задължения, от които трябва да се откажете

Американски учени са пресметнали, че почистването, готвенето, миенето на съдове и други битови „ наслади “ лишава съвсем 2 часа дневно. Но това скъпо време може да бъде отдадено на доста по-интересни занимания.

Ние не обичаме да е мръсно, само че считаме, че животът е прекомерно къс, с цел да го харчим за непрекъснато разчистване. Освен това доста домашен отговорности могат да се правят доста по-рядко, в сравнение с сме привикнали, а някои въобще нямат смисъл.

1. Почистване на фуги сред плочките

 Търкането на фугите сред плочките е огромен труд. Преди разчистване шевовете бяха еднообразно мръсни и изглеждаха обикновено. Някои шевове могат да се измият в бяло, до момента в който други ще останат тъмни. Освен това ще отделите доста време, старания и доста битова химия.

Вместо това е по-добре един път годишно да покривате фугиращата примес с уплътнител или да опитате национален лайфхак: минете по шевовете с парафинова свещ.

2. Измиване на чугунени съдове

 За да се предотврати изгарянето на храната, тиганът би трябвало да се употребява по-често и да се “смазва ”, а не да се търка след всяка приложимост. В множеството случаи е задоволително да отстраните остатъците от храна с хартия, да намажете дъното с масло и да оставяте тигана до идващото готвене. Точно това са правили нашите майки и баби и чугунните съдове за готвене са им служили десетилетия.

В случай на мощно замърсяване, тиганът може да се измие, само че по-късно би трябвало да се избърше незабавно.

3. Измиване на печката и фурната след всяка приложимост

 Свежите петна и линии могат елементарно да бъдат отстранени с влажна забрадка. Достатъчно е да измивате работната повърхнина с артикули един път седмично, а решетките – един път месечно. Агресивните битови химикали могат да скапват покритието, тъй че е по-добре да не ги употребявате въобще.

Препоръчително е да измивате фурната единствено 3-4 пъти годишно. Храната по този начин или другояче не влиза в контакт с повърхности и топлината ще убие множеството микроби.

4. Изпиране на завесите преди празниците

 Средно завесите би трябвало да се перат един път на всеки шест месеца, а не преди всеки празник, както към момента е всекидневно в огромно фамилии. Но в случай че в къщата няма животни, прозорците не гледат към оживена улица или не ги отваряте толкоз постоянно, тогава завесите могат да останат чисти по-дълго.

5. Измиване на безусловно всички артикули

 Ако на опаковката на зеленчуци или салата написа „ Готово за консумация “, не е належащо да изплаквате всеки лист. Това няма да направи продуктите по-чисти, само че „ заразяването “ им с патогени от мивката или от други кухненски повърхности.

Не е нужно да измивате и месото. Водата е безсилна против микроби и бактерии – нужна е топлинна обработка, която към този момент ще бъде осъществена по време на готвене.

6. Постоянно гладене на облекла и спално долни дрехи

 Само си представете по какъв начин можете да улесните живота, като си купите облекла, направени от материали, които не се сгъват: деним, спандекс, вълна, кашмир, лиоцел. Съществуват и по този начин наречените перманентни пресови тъкани, които по принцип не е належащо да се гладят – ще ги разпознаете по надписа на етикета.

7. Избършването на измитите съдове с забрадка

 Дори образно чистите кухненски кърпи постоянно съдържат патогенна флора и от тъканта върху чиниите може да останат мъх. По-лесен и санитарен метод е просто да оставите съдовете да изсъхнат сами.

Често е задоволително просто да премахнете остатъците от храна.

8. Ръчно заличаване на мръсна повърхнина

 За да приключим бързо почистването, нанасяме на повърхността домашен химикали и незабавно започваме да изтъркваме мръсотията. Но в случай че отделите повече време, ще би трябвало да почистите доста по-малко. Точно това вършат камериерките в хотелите и миялните машини в заведенията за публично хранене.

Със мощна нечистотия по облеклата можете да извършите същото: накиснете с препарат и изперете. Изглежда като дреболия, само че не е нужно ръчно да почиствате не отстранените петна.

10. Почистването на канализацията и тръбите “профилактично ”

 Всички почистващи препарати за битови отпадъчни води съдържат сурови химикали. Разбира се, в случай че канализацията е запушена, би трябвало да действате, само че наливането на продукта „ за всеки случай “ е безсмислено и даже рисково.

9. Измиването на кафе машини.

 Експертите считат, че остатъците от кафе в профил на чашата вършат напитката по-вкусна и доста фенове на кафето са съгласни с това. Същата история е и с чая: танинът, обхванат в стените на съдовете, прави усета по-богат. Кафе машини могат просто да се изплакват с вода и да не се почистват с почистващи артикули.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР