Американската тийнейджърка Коко Гоф срази с 6:3, 6:1 италианката Мартина

...
Американската тийнейджърка Коко Гоф срази с 6:3, 6:1 италианката Мартина
Коментари Харесай

Коко Гоф на първи път на финал от Големия шлем, ще спори за титлата с Швьонтек

Американската тийнейджърка Коко Гоф съкруши с 6:3, 6:1 италианката Мартина Тревизан, с цел да се класира на край на шампионата от " Големия шлем " " Ролан Гарос ". По този метод тенисистката от Съединени американски щати стана най-младата финалистка в Париж от 21 години насам и ще спори за купата с лидерката в международната класация Ига Швьонтек.

18-годишната Коко Гоф досега е тотално непознато лице на " Големия шлем ", защото днешното й присъединяване беше първо на полуфинал. В момента тя стана и най-младата финалистка на шампионат от " Шлема " от 18 години насам.

Коко Гоф нанесе своя удар при започване на всеки сет, когато направи своите пробиви. Американката удари за 2:1, въпреки по-късно разменените пробиви да стопираха чак при 4:3. Във втория сет тя поведе с 3:1 в маратонски гейм, който продължи 14 минути. Три пъти Тревизан спасяваше точката за пробив, само че най-после от четвърти опит американката се зарадва, а по-късно нанесе и решителен удар за 5:1.

28-годишната Тревизан остава финалистката с най-ниска позиция в ранглистата в цялата история на шампионата. Тя несъмнено нямаше съпротивителни сили за повече от сет, като се наложи даже да взима и медицински таймаут. В средата на втория сет нейните непредизвикани неточности стигнаха до 35.

Водачката в международната класация при дамите Ига Швьонтек доближи за повторно в кариерата си до финала на “Ролан Гарос”. Полякинята стори това по допустимо най-убедителния метод, откакто разгроми Дария Касаткина с 6:2, 6:1 за малко над един час игра на централния корт в Париж.

По този метод Швьонтек записа 34-ата си поредна победа в женския тур и се устремява към втори следващ успех на “Ролан Гарос”, откакто завоюва единствения си трофей до момента от “Шлема” във френската столица през 2020-а.

Швьонтек не срещна особени проблеми със съпротивата на Касаткина, пробивайки я в границите на три пъти в първия сет, печелейки го с безапелационното 6:2. Идентична бе обстановката във втората част, в която полякинята взе пет следващи гейма и довърши започнатото, с цел да си заслужи класирането на втори край в “Шлема”.

Швьонтек записа 22 печеливши удара и единствено 13 неточности на сметката си против едвам 10 уинъра и 24 неточности от страна на Касаткина. И двете се поздравиха с висок % вкаран първи сервис - 70% против 71%, само че международната №1 имаше съществено предимство на първо и второ подаване - 79% против 44% на първи сервис и 58% против 21% на втори.

По този метод Швьонтек ще се бори за шестата си поредна купа през сегашния сезон, откакто победи на шампионатите в Доха, Индиън Уелс, Маями, Щутгарт и Рим. Тя няма загуба на сметката си от 16 февруари, когато бе победена в три сета от Йелена Остапенко.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР