Американската търговска камара в България представи своя изцяло нов доклад

...
Американската търговска камара в България представи своя изцяло нов доклад
Коментари Харесай

АмЧам с три сценария за декарбонизация на енергетиката ни до 2050 г.

Американската комерсиална камара в България показа своя напълно нов отчет „ Декарбонизацията на електроенергийната система на България 2022 – 2050 година “ Този широкообхватен разбор включва три сюжета и пакет от рекомендации за политики, които които способстват енергийния преход посредством удачна капиталова рамка. Анализът бе показан от Красимир Ненов, съпредседател на комитет „ Енергетика и минерални запаси “ на камарата.

Докладът си слага няколко цели: декарбонизация на електроенергетиката на страната, гладко нахлуване на новите технологии за декарбонизация съобразено с пазарните и регулаторни условия, равномерен и обективен енергиен преход , опазване на устойчивостта и жизнеспособността на енергийната система на България, отбрана на конкурентоспособността на локалната стопанска система , гарантиране на енергийните доставки за бизнесите и семействата.

Документът предлага стратегически метод за виновен енергиен преход в посока декарбонизация на електроенергийния бранш на България. Той не фаворизира никоя от наличните технологии за реализиране на декарбонизация, като се води от потребление на справедливи данни и доказани допускания, които произтичат от някои от настоящите документи, касаещи развиването на енергетиката и опазването на климата, признати от Европейската комисия и България. Такива са Националният проект „ Климат Енергетика “, проектът „ Готови за 55 “ на Европейска комисия от 2021 година (Fit for 55), както и Референтният сюжета на Европейски Съюз за 2020-а.

Докладът проучва следните основни знаци за показване : конфигурирана мощ, еластичност, вложения, излъчвания и разноски (цена). В резултат са направени трите сюжета, като към единия от тях са създадени 5 подварианта, въз основата на разбор на чувствителността.

Изследването е резултат от шестмесечна работа на екип на водещата консултантска компания за сходни разбори - Compass Lexecon . От самото начало Комитет „ Енергетика и минерални запаси “ на Камарата се ангажира с основни институции и разнообразни заинтригувани страни за дефинето на вероятните сюжети и индикаторите, които да се вземат под внимание, както и при сортиране на източниците и на съответните данни.

Проектът бе подсилен от членовете на камарата – AES България, КонтурГлобал Марица Изток 3, Фондация „ Америка за България “, „ Асарел-Медет “, Дънди Прешъс Металс България, Енери, ЕВН България, ГЕОТЕХМИН АД, Главболгарстрой Холдинг АД, Овергаз Инк, ИНГ Банк България, Шнайдер Електрик България, Уестингхаус България.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР