Стилияна Николова си осигури участие на финалите на обръч и

...
Стилияна Николова си осигури участие на финалите на обръч и
Коментари Харесай

Стилияна Николова се класира на финалите на обръч и топка, Боряна Калейн е с най-висок резултат на обръч

Стилияна Николова си обезпечи присъединяване на финалите на обръч и топка, а Боряна Калейн на обръч след квалификациите на двата уреда във втория спортен ден на европейското състезание по художествена гимнастика в Будапеща.

България заема краткотрайно трета позиция в отборната конкуренция при дамите след края на първия ден на пресявките. Гимнастичките играха с обръч и с топка, а на следващия ден ще показват композициите си с бухалки и с лента.

Националките Николова и Калейн изиграха съчетанията си с обръч и с топка в първия поток и събраха 136.050 точки. Двете позволиха неточности на топка, само че се показаха мощно на обръч, като Калейн е с първа по мощ оценка досега 36.550 точки, а Николова с трета - 35.950.

Водач във краткотрайното класиране за отборната конкуренция е Израел със 136.850 точки, а втората позиция заема Италия със 136.150 точки.



Стилияна Николова заема второ място в квалификацията за самостоятелния многобой с актив от 69.450 точки след първите две групи. Възпитаничката на Валентина Иванова е с трети по мощ резултат на обръч от 35.950 и пети на топка от 33.500 точки.

Лидер измежду първите два потока е международната шампионка в многобоя от София 2022 София Рафаели (Италия) със 70.550, а трета се подрежда представителката на Израел Даниела Муниц с 68.550 точки.

Боряна Калейн заема краткотрайно осмо място със общ брой от 66.600. Възпитаничката на Марияна Памукова е с най-голям резултат на обръч от 36.550 точки след първите два потока. Тя обаче отпадна от финала на топка, откакто позволи неточност в осъществяването си.



Квалификациите с бухалки и с лента при дамите не престават на следващия ден. С бухалки ще взе участие Боряна Калейн, а с лента - Стилияна Николова. Дебют на европейско състезание във възраст дами ще направи Елвира Краснобаева с бухалки и с лента.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР