Американската самолетостроителна компания Боинг“ получи договор на стойност 3,9 милиарда

...
Американската самолетостроителна компания Боинг“ получи договор на стойност 3,9 милиарда
Коментари Харесай

„Боинг“ получи поръчка за 2 нови самолета за Белия дом

Американската самолетостроителна компания Боинг “ получи контракт на стойност 3,9 милиарда $ за два нови самолета 747-8, които ще бъдат употребявани като " Еър форс 1 " от американския президент, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Самолетите би трябвало да бъдат доставени до декември 2024 година Те ще бъдат в цветовете на американски байрак - алено, бяло и синьо, вместо в небесно синьо и бяло - композиция, въведена от президента Джон Кенеди .

Доналд Тръмп съобщи, че новите президентски самолети ще са " невероятни ", " най-красивите и най-хубавите в света ".

Решението беше огласено от Пентагона . Контрактът следва очертанията на неофициална договорка сред " Боинг " и Белия дом от февруари.

До това съглашение се стигна, откакто Тръмп възрази против цената от над 4 милиарда $, залегнала в предходна договорка за " Еър форс 1 ". Президентът се оплака в Twitter, че " цените са отвън надзор " и разгласи, че анулира поръчката.-->
 аероплан американски президент air force 1 Guliver/Getty Images
В края на февруари Белият дом заяви, че се е споразумял с „ Боинг “ за закрепена цена от 3,9 милиарда $.

" Боинг ни даде добра цена и съумях да икономисам 1,5 милиарда и да поръчам нов модел за страната ", изрази удовлетворение Тръмп в изявление, снимано от телевизия Си Би Ес.

Сделката обгръща два по-големи, по-модерни, по-бързи и по-икономични самолета от сегашните 30-годишни 747-200, които костват 180 000 $ на час.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР