Американската полиция публикува видео от преследване в Акрън, щата Охайо,

...
Американската полиция публикува видео от преследване в Акрън, щата Охайо,
Коментари Харесай

Мъж бе прострелян 60 пъти от полицията

Американската полиция разгласява видео от гонене в Акрън, щата Охайо, което приключва със гибелта на млад негър мъж, който е бил прострелян над 60 пъти от гонещите го чиновници на реда, съобщи Би Би Си.

Полицията има вяра, че Джейланд Уокър (25 г.) първи е разкрил огън и че органите на реда са се страхували за живота си по време на рутинната инспекция на пътя през нощта на 27 юни, съобщи БНР.

Първоначално Уокър се опитал да избяга с колата си откакто служителите на реда се пробвали да го спрат за пътно нарушаване. След къса гонка спрял и траял пешком. Не е бил въоръжен, когато избягал от колата си, само че полицията заяви, че по-късно в автомобила е открит револвер.

Първоначално полицията дала малко елементи за трагичния случай, само че публикуваното през вчерашния ден видео хвърли светлина върху случая.

Кметът Акрън прикани локалните поданици към успокоение, откакто в неделя имаше митинг с присъединяване на няколко хиляди души за четвърти следващ ден.

Първоначално демонстрацията бе спокойна, само че с настъпването на вечерта полицията се принуди да употребява сълзотворен газ, с цел да осуети вълнения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР