Мерилин Монро може и да е най-популярния секс символ на

...
Мерилин Монро може и да е най-популярния секс символ на
Коментари Харесай

Клара Боу - първият секс символ на Америка

Мерилин Монро може и да е най-популярния секс знак на Америка, само че надалеч не е първия. Всъщност за първата жена, съумяла да провокира неспокойствие в цяла една нация с атрактивната си осанка, се смята Клара Боу.
 Вики Дъуган - дамата, ентусиазъм за най-секси анимационната героиня Джесика Рабит
Жената, вдхъновила най-секси анимационната героиня в историята

Коя е Джесика Рабит от действителния живот

Въпреки че към този момент са минали 60 години от гибелта ѝ, за ярката ѝ персона продължава да се приказва и през днешния ден. Само преди няколко дни Тейлър Суифт пусна новия си албум The Tortured Poets Department, като в една от песните си възпява точно хубостта на Клара Боу.

Освен с възхитителния ѝ външен тип, тя ще бъде запомнена и компликациите в живота, с които се е сблъсквала, както и със свадите, които провалят кариерата ѝ. Ето и какво знаем за нея.

Клара Боу е родена през 1905 година в оскъдно семейство. Израства в мизерия в остаряла къща в Бруклин, а връзките с родителите ѝ също са сложни. Баща ѝ Едуард съвсем не участва в живота ѝ и даже я изнасилва. Майка ѝ Сара пък страда от епилепсия и неуравновесеност, поради които е приета в болница.

Като момиче Клара пробива в Холивуд, откакто печели конкурс за хубост на кино списание. Така през 1921 година получава първата си роля във филм. Докато навършва 18-годишна възраст тя подписва първия си контракт, само че все пак не ѝ е елементарно да добие повече известност.

Кастинг сътрудниците я отхвърлят постоянно, изтъквайки, че е била " прекомерно дебела " за функциите. Със мощния си нюйоркски акцент и склонността си да ругае на всеослушание, тя надалеч не се списва в обичайните показа за звезда тогава и е ненапълно новобранец. Живее непретенциозно и вместо да върви на холивудски празненства, избира да играе покер с водача си, готвача си и прислужницата си.

Въпреки тежкото начало звездата на Клара Боу стартира да се откроява по-ярко с присъединяване ѝ в редица хитови неми филми. В критика на кино лентата ѝ от 1925 година The Plastic Age изданието New York Times написа: " Тя излъчва елфийска страст. "

В един миг от кариерата си актрисата получава до 8000 писма от почитатели на седмица, а филмите ѝ от 1928 година и 1929 година са шлагери в бокс офиса.

Личността ѝ е видяна даже и от Франсис Скот Фицджералд, който пък написа, че в нея има " нещо, което раздвижва пулса на нацията ". А приказката " Жените желаят да бъдат нея, а мъжете желаят да бъдат с нея " също се отнася точно за Клара Боу.

Предвид това, персоналният ѝ живот, несъмнено, няма по какъв начин да бъде отегчителен. Самата тя постоянно скандализира, като излиза с по няколко ухажори по едно и също време. Сексуалният ѝ живот е бил див, като съгласно някои изявления тя е пиянствала с проститутки, срещала се е с водача си, личната си братовчедка и няколко прислужнички. Според други изказвания пък опиати и оргии също са били част от скандалния метод на живот на актрисата. Биографът ѝ Дейвид Стен обаче след това ги опровергава.

Скандалите и клюките унищожават репутацията на Клара Боу. Освен това тя е мощно експлоатирана от работодателите си и непрекъснато обсъждана в общественото пространство.

След като се оттегля от киното, тя се концентрира върху фамилния живот. Жени се за републиканския политик Рекс Бел. Кариерата ѝ завършва дефинитивно на 28-годишна възраст и напълно се отдръпва от публичния живот. " Всичко, което желая, е да ме оставят на мира и да имам уединението, на което всеки има право ", споделя тя пред Motion Picture.

Но защото това е мъчно постижимо в Холивуд, се реалокира в ранчо в Невада. Умира на 60-годишна възраст. Влиянието ѝ върху известната просвета обаче е реалност.
 Топ 10 на безконечните холивудски секссимволи
Топ 10 на безконечните холивудски секссимволи

От сантиментален, през супергерой, до мачото

Клара Боу е вдъхновението за секси анимационната героиня Бети Буп, а терминът " It girl " идва от едноименния филм с нейно присъединяване от 1927 година, написа Tatler. Колкото до възпяването ѝ в новата ария на Тейлър Суифт, правнучките на актрисата споделят пред People, че са останали сюрпризирани, само че се надяват това да придаде за позитивния облик на Клара Боу.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР