Американската компания Юбер Технолоджис подписа рамков договор с Волво за

...
Американската компания Юбер Технолоджис подписа рамков договор с Волво за
Коментари Харесай

"Юбер" ще купи 24 000 автомобила "Волво", които да направи автономни

Американската компания " Юбер Технолоджис " подписа рамков контракт с " Волво " за покупка на 24 000 автомобила от модела ХС90, които ще трансформира в самостоятелни, съобщи организация " Блумбърг ". Колите ще бъдат доставени в интервала 2019-2021 година.

От " Волво " прецизираха в известие през днешния ден, че " Юбер " ще инсталира свои датчици и програмен продукт, с цел да могат колите да се движат без лидер. Вече близо година в няколко град в Съединени американски щати вървят проби навръх " Волво " ХС90, които се придвижват независимо, въпреки и зад кормилото да има човек, за всеки случай.

През март даже се стигна до злополука с една от самостоятелните коли и програмата краткотрайно беше спряно. След като стана ясно, че виновността е на лидера на другата кола, тестванията бяха възобновени.

От " Юбер " влагат съществено в технологиите за самостоятелни коли, с цел да унищожават главният си разход - заплащането на водачите. Според Джеф Милър, който е началник на отдела за партньорства с автоконцерните в " Юбер ", това трансформира компанията в най-големият производител на коли без водачи.

Освен сериозен подтик на продажбите, договорката ще разреши на " Волво " да понижи разноските по разработките на свои безпилотни коли, защото инженери от компания ще работят тясно с специалистите на " Юбер " по снабдяването на серийните коли с оптимално необятен набор от технологии, които доближават колите до самостоятелните.

От " Юбер " за момента на фиксират интервал, от който ще стартират да оферират транспорт с самостоятелни коли.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР