Американската икономика отбеляза ръст в разкритите работни места, създавайки повече

...
Американската икономика отбеляза ръст в разкритите работни места, създавайки повече
Коментари Харесай

САЩ с най-ниска безработица от 2000 г. насам


Американската стопанска система означи растеж в разкритите работни места, създавайки повече от плануваното и по този начин безработицата стигна най-ниското си равнище за последните 18 години – 3.8%.

Работни места се разкриват в съвсем всички браншове на стопанската система /223 000/, което изненада анализаторите, защото прогнозите бяха за устойчиво равнище на безработицата от 3.9% и 190 000 разкрити нови работни места.

Белия дом прави оценка тези данни като резултат от доверието на американските производители, както и че те отразяват „ измененията в капиталовите решения на фирмите “, след огромния бюджетен тласък за фирмите под формата на понижаване на налозите. Единствената сянка в тази оптимистична картина е маркирания спад в присъединяване в заетостта, което спадна на 62.7% - най-ниско равнище за последната година.

Както бе планувано, фирмите са почнали да дават по-високи заплати, с цел да могат да запълнят свободните работни места и в този момент има растеж от 0.3% в междинното почасово възнаграждение. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР