Американска многонационална енергийна корпорация Шеврон“ /Chevron/ ще обяви търг за

...
Американска многонационална енергийна корпорация Шеврон“ /Chevron/ ще обяви търг за
Коментари Харесай

Chevron започва сондажи за при | BGNES

Американска многонационална енергийна корпорация " Шеврон “ /Chevron/ ще разгласи търг за наемане на сондажен транспортен съд за изследване за природен газ край Кипър, Египет и Израел.

Преди месец стана ясно, че " Шеврон " е оповестила търг за търсене на сондажен транспортен съд през 2024 година за една година с алтернатива за удължение с няколко години. Вчера от компанията осведомиха, че " Chevron " работи по оповестяването на търг, евентуално през второто тримесечие [на 2023 г.], когато получи съответните утвърждения, с цел да обезпечи сондажен транспортен съд, който да работи за нас в региона на Египет, Израел и Кипър ". Енергийните компании се стремят да разработят нови запаси, с цел да задоволят възходящото търсене от Европа, откакто нашествието на Москва в Украйна през февруари 2022 година провокира отвод от съветската сила. Chevron желае да форсира създаването на газовото находище Aphrodite югоизточно от Кипър. Според специалисти находището съдържа към 4,5 трилиона кубични метра (tcf) газ. Chevron ръководи и гигантското находище Левиатан край крайбрежията на Израел. Левиатан добива 12 милиарда куб. м газ годишно, който се доставя на Израел, Египет и Йордания.

БГНЕС напомня, че Шеврон оперира в 180 страни. Тя е на 2-ро място след " Ексон Мобил “ в Съединени американски щати и е измежду най-големите в света. Централата на Шеврон е в град Сан Рамон, щата Калифорния. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР