Американска група изследователи - Центъра за изкуствен интелект и цифрова

...
Американска група изследователи - Центъра за изкуствен интелект и цифрова
Коментари Харесай

Специалисти по AI етика зоват САЩ да спре Chat GPT-4

Американска група откриватели - Центъра за изкуствен интелект и цифрова политика (CAIDP) - желае от Федералната комерсиална комисия в Съединени американски щати да спре известния чатбот ChatGPT-4 и да управлява стартирането на последващи версии на изкуствения разсъдък, заяви ArsTechnica.

" OpenAI пусна артикул, който е преднамерен, измаме и съставлява риск за неприкосновеността на персоналния живот и публичната сигурност ", настояват те.

Според тях няма самостоятелни оценки и задоволително бистрота на продуктите на компанията. И по този начин той нарушава декларацията на Федералната комерсиална комисия, съгласно която потреблението на изкуствен интелект би трябвало да е " транспарантно, обяснимо, заслужено и емпирично обосновано ".

CAIDP са организация с нестопанска цел, като в редиците им има всевъзможни експерти - AI специалисти, софтуерни инженери, специалисти по нравственос, юристи по авторско право, публицисти с " Пулицър ", даже българка, учител по право в Университета в Грац, Австрия. Според тях такива артикули би трябвало да бъдат контролирани строго и да е налице самостоятелен контрол на развиването им. 

Но ChatGPT-4 към този момент е на независимост и е наличен както за клиентите на ChatGPT Plus, по този начин и в търсачката Bing на Microsoft. Техногинантът към този момент работи върху внедряването на изкуствения разсъдък в доста от софтуерните си артикули.

Федералната комерсиална комисия въпреки всичко има пълномощия да изследва OpenAI, а съгласно CAIDP би трябвало да създаде и правила за базови стандарти за артикули, които генерират наличие посредством AI. Това значи, че кардиналните им възражения могат да се трансфорат в политика и за изкуствения разсъдък, който генерира изображения, като MidJourney и Dall-E.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР