Американка от щата Калифорния две години се грижела за сукулентно

...
Американка от щата Калифорния две години се грижела за сукулентно
Коментари Харесай

Американка поливала изкуствено цвете в продължение на две години

Американка от щата Калифорния две години се грижела за сукулентно цвете в саксия, преди да открие, че то е изкуствено, когато решила да го присади в друга саксия.

За занимателната преживелица споделя английското издание Daily Mail. Домакинята Сули Уилкс се гордеела с красивото растение, което било на перваза на прозореца в кухнята. Тя постоянно поливало цветето, и не разрешавала на други да припарят до него, тъй като считала, че единствено тя можела да се грижи най-добре за него.

„ Сукулентните растения би трябвало да се поливат единствено един път седмично или по-малко, в противоположен случай ще загинат ”, споделя тя.

В края на февруари дамата решила да го присади в друга саксия.

„ Намерих най-сладката вазичка, която най-добре пасва на растението. Извадих го от пластмасовия резервоар, както бе купено, и тогава открих, че то е изкуствено ”, горчиво си спомня Уилкс.

Тя разгласила историята си във Фейсбук. „ Разбрах, че цели две години съм била лъгана ”, заключи тя. Ползвателите на Фейсбук с разсмели от историята и показа сходни случаи с тях.

Сукуленти се назовават растенията, притежаващи удебелени и месести елементи, където нормално задържат вода и хранителни субстанции, с цел да се оцеляват при сухи климатични или почвени условия . Думата „ сукулент “ произлиза от латинското „ sucus ” – „ сок “. Приблизително 60 фамилии растения имат в състава си сукуленти, като да вземем за пример семейство кактусови и алоето.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР