Amazon непрекъснато разширява своите логистични операции за въздушни товари(снимка: Amazon) Amazon

...
Amazon непрекъснато разширява своите логистични операции за въздушни товари(снимка: Amazon)
Amazon
Коментари Харесай

Услугата Amazon Air идва и в Европа


Amazon непрестанно уголемява своите логистични интервенции за въздушни товари
(снимка: Amazon)

Amazon Air публично стартира работа в Европа, като първият център беше открит на летището в Лайпциг, Германия. Новото оборудване е на повърхност от 20 000 квадратни метра и ще приюти два самолета Boeing 737-800 с марката Amazon, с което флотът на компанията ще надвиши 70 самолета.

Гигантът в онлайн търговията споделя, че новият център ще сътвори над 200 работни места в региона на Лайпциг, където към този момент работят над 1500 души в районен център за логистика. Amazon отбелязва, че това ще помогне на компанията да продължи да предлага на артикули в Европа на фона на продължаващата пандемия от ковид.

Amazon непрестанно уголемява своите за въздушни товари, откогато разшири мрежата си за доставки през 2016 година Компанията има районни въздушни центрове на летищата в Тексас, Пуерто Рико и Флорида в Съединени американски щати. През 2021 година Amazon възнамерява да разшири активността си до интернационалното летище Сан Бернардино, Калифорния и Синсинати, Северно Кентъки.

Базата на Amazon в Лайпциг ще отвори нови 200 работни места
(снимка: Amazon)

Още през юни компанията добави дузина нови самолети към своя флот, което ѝ оказва помощ да отговори на спомагателното търсене на фона на COVID-19. Добавянето на демонстрира, че Amazon продължава да дава приоритет на този аспект от своя бизнес. Това има смисъл, защото търсенето на услугите на Amazon се чака да нарасне измежду актуалната втора вълна от вируса в Европа и на други место по света.

В допълнение към доставката на артикули до клиентите, Amazon Air оказва помощ и за снабдяване на съществени персонални защитни средства за сътрудниците си в цяла Европа по време на пандемията, в това число 29 милиона маски, 100 000 термометъра и 3 милиона ръкавици.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР