Алкохолът и влиянието му върху човешкото здраве са една от

...
Алкохолът и влиянието му върху човешкото здраве са една от
Коментари Харесай

Точно колко чаши алкохол състаряват мозъка ни

Алкохолът и въздействието му върху човешкото здраве са една от най-противоречивите тематики за лекари и учени. В какви количества е безвреден, кой тъкмо тип по какъв начин ни въздейства и изобщо има ли такова нещо като потребно количество алкохол са въпроси без безапелационен отговор.

Какво съставлява " осъзнатото пиянство "

И за какво може да ни е от изгода

И откакто неотдавна учените стигнаха до един сигурен извод, а точно, че за хората под 40 години няма безвредна спиртна напитка, то ново изследване ни дава още няколко аргументи да заобикаляме алкохола. Ясно е, че пиенето даже на умерено количество алкохол може да докара до по-бързо състаряване на мозъка.

В изследването от юли 2022 година, оповестено в, откривателите събират данни от 20 965 участници , чиято междинна възраст е 55 години . Докато 2.7% от участващите не използват алкохол, останалите участници пият приблизително по към шест огромни чаши вино на седмица. Това се оказа прекалено много, когато става дума за поддържане на мозъка здрав, даже и да става въпрос единствено за бира или вино.
 Снимка 583064

" Открихме, че пиенето на повече от четири чаши алкохол седмично е обвързвано с натрупването на желязо в мозъка ", споделя Аня Топивала от Оксфордския университет, която стои зад изследването, съгласно. " По-високото равнище на желязо в мозъка, на собствен ред, е обвързвано с по-лоши когнитивни резултати. Натрупването на желязо може да е в основата на обвързвания с алкохола когнитивен спад. "
 Алкохолът, хората под 40 години и изследването, което потвърждава вредата от потреблението му
Алкохол - единствено за хора над 40

Ново проучване демонстрира вредите от спиртните питиета за младите

Ема Лейнг, която е клиничен професор в Университета на Джорджия и народен представител на Академията по хранене и диететика, споделя пред че съгласно откривателите умерената консумация на алкохол има директна връзка с по-голямо струпване на желязо в базалните ганглии - група мозъчни области, които ни оказват помощ да изпълняваме когнитивни, прочувствени и свързани с придвижването функционалности.
 Снимка 583066

" Мозъкът е доста сензитивен към измененията в метаболизма на желязото ", споделя Лейнг, обяснявайки, че желязото в мозъка предизвиква когнитивен спад. " Анормално високото наличие на желязо в мозъка е обвързвано с оксидативен стрес, който води до увреждане на невроните и клетъчна гибел ", безапелационна е тя.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР