Алкални са храните, които имат ниско съдържание на киселинност. Тези

...
Алкални са храните, които имат ниско съдържание на киселинност. Тези
Коментари Харесай

Кои храни са алкални и защо да ги консумираме?

Алкални са храните, които имат ниско наличие на киселинност. Тези артикули имат благоприятен алкален резултат върху нашия организъм.

Алкалните храни са извънредно потребни, защото обезвреждат киселините, насъбрани в тялото, като по този метод балансират равнището на pH в човешкото тяло.

Зеленчуци като да вземем за пример аспержи, маруля, лук, карфиол, грах, алено зеле и моркови са с ниско наличие на киселинност, т.е. са алкални. Повечето листни зелени хранителни артикули са ниско-киселинни.

Алкални храни са още - лимон, лайм, авокадо, домати, ревен и грейпфрут. Някои ядки, семена и зърна, също са ниско киселинни. Това са бадеми, тиквено семе, слънчоглед, сусам и леща. Маслата, които имат алкален резултат, са лененото, конопеното, кокосовото, както и зехтина и маслото от авокадо и иглика.

 Салата

За вярното действие на организма телесните течности би трябвало да поддържат равнища от 7.35 и 7.45 pH. Ако средата стане прекомерно киселинна се появява положение, наречено ацидоза, надлежно високото алкално наличие води до алкалоза. И двете положения могат да бъдат съдбовни.

Болести, като рак, диабет, наднормено тегло, депресии, гастрит, язва и така нататък се провокират точно от ацидозата.

Според доктор Уилям Хей, създател на книгата „ Нова епоха на здравето ”, множеството модерни заболявания са породени от прекомерната киселинност, съдържаща се в организма.

Това респективно допуска нуждата да се ядат повече храни, които построяват алкални субстанции в тялото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР