Александър Зверев показваше най-добрия си тенис на червени кортове по

...
Александър Зверев показваше най-добрия си тенис на червени кортове по
Коментари Харесай

Зверев за контузията: Чувствах се като прострелян; не знам дали ще играя на US Open

Александър Зверев показваше най-хубавия си тенис на червени кортове по време на тазгодишния Ролан Гарос и изглеждаше, че е кадърен да завоюва първата си купа от Големия шлем. Германецът в профил ненадейно Карлос Алкарас, който беше считан за един от огромните любимци за купата и след това правеше изцяло равносилен мач на полуфиналите против Рафаел Надал.

Саша контролираше голяма част от разиграванията в срещата си с Матадора, като испанецът даже не можеше да завоюва собствен сервис гейм във втория сет. Тогава обаче се случи нещо извънредно неприятно, тъй като международният номер 2 обърна своя гален и беше заставен да напусне корта на патерици, а самата травма несъмнено предвещаваше дълго неявяване от страна на Зверев.

Воиследствие се откри, че тенисистът е скъсал връзките на десния си гален и към този момент премине през оперативна интервенция. Първоначалните прогнози са да забележим 24-годишния играч назад в Тура за US Open, единствено че той няма никакво желание да прибързва с противоположната си поява в тениса и показа следното по въпроса:

" Щом усуках крайници си, то беше толкоз мъчително, че имах чувството по какъв начин са ме простреляли. Късметлия съм, защото костта не се е увредила, а лекарите имаха сходни терзания. Сега не върша нищо. Лежа в леглото дружно с моите кучета. Кракът ми е гипсиран, само че виждам да отивам на фитнес два пъти на ден, с цел да подкрепям горната част на тялото си във форма. Не мога да кажа дали ще играя в Ню Йорк занапред. Ще ми се да се включа в най-малко 1-2 подготвителни шампионата преди този момент. Не е редно да отпътува за конкуренция от Големия шлем, надявайки се просто да завърша някой мач. Изисква се сериозна предварителна подготовка и не считам да пътувам за Съединени американски щати, в случай че не съм подготвен да надвивам. Тепърва следва да ми вършат фотоси, тъй че времето ще покаже дали ще съм в нужното положение, което да ми разреши да взема присъединяване на US Open " - споделя Зверев.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР