Александър Везенков ще заиграе в българското първенство. Той ще вземе

...
Александър Везенков ще заиграе в българското първенство. Той ще вземе
Коментари Харесай

Везенков: Много е важно да помагаме в тези тежки моменти

Александър Везенков ще заиграе в българското състезание. Той ще вземе присъединяване в Е-баскет Лигата, която Федерацията провежда по време на насилствената пауза поради пандемията. Крилото на Олимпиакос избра тима на Балкан за виртуалния шампионат.

„ Не мога да кажа, че съм мастър, както викат, че играя по през целия ден, само че се развличам. Харесва ми да играя на плейстейшъна. Така хората ще имат късмет да поиграят, да се позабавляват. Поне този жанр баскетбол да е по-близо до нас. Инициатора го е направил, тъй че всички да се забавляват и баскетболът да е колкото се може по-близо до нас. Но ще е забавно. Ще могат да играят момчета и девойки от цяла България, с разнообразни тимове от НБЛ, от А група, от Аматьорската. Ще бъде нещо доста забавно. Надявам се хората да могат да се любуват на това “.

Според Александър Везенков моментът, в който сме сами не е за подценяване.

„ Винаги се оплакваме, че нямаме време от всекидневието, доста пътувания. Сега, мисля че е доста добър миг да опознаем още веднъж нашите близки, себе си, да прочетем и някоя друга книга, да изгледаме някой сериал, за който нямаме време, когато упражняваме. Мисля, че има доста неща, които може да са от изгода след тази карантина. Най-важното е да няма повече жертви, да няма повече нови случаи. Това всичко да утихне. Това е най-важното сега. Баскетболът не е толкоз значим. Искам да има цялостни зали, само че човешкото здраве е най-важно. Надявам се всичко това да утихне колкото е допустимо по-бързо и да се върнем по-бързо на терена “.

Най-успешният ни баскетболист е живият образец, че огромните спортисти имат огромни сърца. Той подари 10 000 лв. за болница в Ботевград.

„ Мисля, че е доста значимо да оказваме помощ в тези тежки моменти. Хората, лечебните заведения, медицински сестри, доктори оказват помощ, избавят човешки животи всеки ден. Така че, от нас дето си седим във у дома, имаме опция, с каквото и да било – маски, пари, мисля, че би трябвало да се оказва помощ. Това го направих, тъй като аз пребивавам тук, татко ми, майка ми те са от Ботевград. Трябваше и желаех доста да оказа помощ. Каквото и да е помощта постоянно е значима и постоянно се прави оценка. Аз го направих от сърце и се надявам това всичко да свърши колкото е допустимо по-бързо. Сега би трябвало да се покаже отборна игра от всички. Това го приказваме единствено за баскетбола, само че в този момент би трябвало цялата страна да покаже отборна игра и да победим всички дружно противник, който се оказа доста сложен “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР