Александър СимовНеусетно, коварно и подло от парламентарна криза влязохме в

...
Александър СимовНеусетно, коварно и подло от парламентарна криза влязохме в
Коментари Харесай

Държавата на скандалите

Александър Симов
Неусетно, подло и подло от парламентарна рецесия влязохме в политическа, а тази смъртоносна композиция ни набута в честен капан, от който няма излизане.
Боят в Народното събрание, уви, към този момент не е вест, а просто признак за съдбовното заболяване. Политиката се изпразни от смисъл, а там, където няма здрав разсъдък има обиди, чупене на очила, дране, плюнки, викове и нервност. 
Тъжно е, само че, в случай че се замислите това е повече от естествен развой. От три години насам страната ни е подложена на чудовищни лабораторни опити и медийна зомбификация. За всеки следващ избор никнат нови политически планове, шарлатаните се множат, а политическата система към този момент безусловно е в кома.
Солената цена я заплащат българските жители затворени в лабиринта на служебно безвремие и политически планове, които пет пари не дават за техните проблеми. Освен властта и безвремието развращава безгранично. 
И когато не даваш пет пари за народа си, когато не ти пука за неговите проблеми единственият метод да имитираш политика е да се биеш, скачаш и дереш.
Точно това ни демонстрираха " Възраждане " и ПП/ДБ през вчерашния ден. 
Те са като скачени съдове, които си преливат безсмислие един на различен. 
Позорните парламентарни сценки демонстрират не просто ниското равнище на политическите партии, а узаконяват културата на лъжата в която живеем през днешния ден. 
ПП/ДБ предадоха своите гласоподаватели. Излъгаха ги злокобно, тъкмо както излъгаха цялото общество, че са опция на Бойко Борисов. Днес " алтернативата " е подготвена да брани до последно гърба на своя нов съдружен сътрудник и да крещи да посиняване, че е единствен бранител на европейския път на България.
Къде в този европейски път се вписва политическото шикалкавене и съгласуванията с Посолството не излиза наяве.
Както не излиза наяве и от крясъците на " Възраждане " каква тъкмо опция са те. Фактът, че можеш да плюеш не те прави покровител на хората. Можеш до на следващия ден да късаш ризите си, че си гласа на българския народ, само че парламентарната равносметка е трагична - няма закони, няма дела, няма борба с проблемите.
Всичко е спектакъл.
Всичко е драматургия.
И на фона на това политическо безвремие и непрестанно скандалджийство само Българска социалистическа партия остана като поръчител за това, че има кой да мисли за хората. Че не всичко е изгубено в блатото от политическа алхимия и микроорганизми.
Защото през днешния ден съществуването на България е блъснало самобитно дъно. Страната живее в апокалиптичен призрачен сън без излаз, тъй като тези, които кресливо упорстват, че са положителните, до един се оказаха шарлатани. Независимо дали са правени в президенството или отвън него.
Но може би тази морална рецесия е шансът да прогледнем и да забележим кой кой е на тази раздрана и раздробена политическа сцена.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР