Александър Лазаров демонстрира невероятен напредък през последните месеци и неслучайно

...
Александър Лазаров демонстрира невероятен напредък през последните месеци и неслучайно
Коментари Харесай

Лазаров надви с лекота играч печелил мач на Ролан Гарос и продължава напред в Руан!

Александър Лазаров показва необикновен прогрес през последните месеци и неслучайно напълно неотдавна записа първата си победа на равнище ATP, преодолявайки съпротивата на Иржи Лехечка, а след това завоюва две трофеи от сериите " Фючърс " в Созопол. Всички тези отлични резултати разрешиха на Алекс да дебютира в топ 300 на международната класация, а той не скри по какъв начин огромната му цел е да влезе в квалификациите за Аустрелиън Оупън следващата година. Така българинът реши да взе участие на няколко следващи Чаланджъри съревнования, надявайки се да събере нужните точки за присъединяване в Мелбърн, единствено че през предходната седмица нямаше никакъв шанс с жребия в Бергамо и отстъпи на топ поставения Джейсън Кублер.

Днес пък самият Лазаров зае ролята на лидер на схемата и я отбрани повече от сполучливо, стартирайки присъединяване си във френския град Руан с праволинеен триумф против мароканеца Елиот Беншетри - 6:4 6:1. По този метод родният ни представител си обезпечи пряк конфликт с естонеца Марк Лаял за влизане в главната скица, откъдето присъединяване си непосредствено ще започват Димитър Кузманов и Адриан Андреев.

Срещата стартира чудесно за Алекс, който отмъкна още откриващия сервис гейм на своя конкурент, само че самият той не беше по никакъв начин безапелационен от сервис линята и някогашният участник във втория кръг на Ролан Гарос съумя да реализира два следващи пробива и към този момент на собствен ред разполагаше с преднина в резултата. Оттам насетне обаче Лазаров доста повиши личното си ниво и беше надалеч по-постоянен в размените от дъното на корта по отношение на мароканеца, което му разреши да обърне нещата в своя изгода и доста скоро сетът отиде в актива на любимеца.

Втората част започва с бързо взети подавания от двамата играчи, но след това българинът не загуби нито една точка на първия си сервис, пласирайки цели седам аса, а също така завършваше безпроблемно голяма част от опитите си за завършващи удари и в последна завоюва пет следващи гейма, с чиято помощ се класира справедливо напред в надпреварата.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР