Албанското правителство подготвя законопроект, който ще узакони отглеждането на марихуана

...
Албанското правителство подготвя законопроект, който ще узакони отглеждането на марихуана
Коментари Харесай

В Албания легализират марихуаната за медицински цели

Албанското държавно управление приготвя законопроект, който ще узакони развъждането на марихуана за медицински цели. Това съобщи министър председателят на страната Еди Рама, представен от EA Daily.

„ Работим над този законопроект към този момент година. И скоро той ще е подготвен. Не работим без съвещания с наши и задгранични експерти на най-високо ниво. Основно се консултираме с тези, които към този момент имат подобен опит. Не вършим нищо ново, просто се учим от другите. Законопроектът ще бъде показан за обществено разискване, както и законопроектът за данъчна прошка на производителите на това лекарство. Този законопроект се разисква авансово с интернационалните институции “, съобщи той по време на взаимна конференция с посланика на Европейски Съюз Луиджи Сорекой.

На собствен ред, представители на задачата на Съюза в Албания прецизираха, че Европейска комисия и задачата на Европейски Съюз не са взели участие в основаването на документи за заверка на здравната марихуана в Албания и не са съветвали локални служители по този въпрос, добавя Фокус.

В момента Албания се счита за един от най-големите производители на марихуана в Европа. В началото на 2020 година италианските медии оповестяват, че размерът на канабиса, отглеждан в тази страна, неотдавна „ е повишен 12 пъти, или с 1200% “. Според показаните данни в албанските планини има към 100 хиляди плантации за марихуана. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР