Албанското министерство на отбраната съобщи, че двама негови войници са

...
Албанското министерство на отбраната съобщи, че двама негови войници са
Коментари Харесай

Албания арестува украинец и двама руснаци при опит да влязат...

Албанското министерство на защитата заяви, че двама негови бойци са били ранени през вчерашния ден при опит да спрат двама руснаци и един украинец, които се опитвали да влязат във боен цех в Централна Албания, съобщи Ройтерс, базирайки се на изказване на министерството.

" Трима жители с съветски и украински паспорти са се пробвали да влязат в завода ", се споделя в изказването на министерството, изпратено до медиите. " Служителите, които са охранявали завода, са реагирали неотложно, само че по време на напъните им да спрат тримата непознати жители, двама от нашите бойци са били ранени ", продължава изказването, като в него се прибавя, че положението на бойците е устойчиво. Министерството съобщи, че тримата непознати жители са арестувани.

Албанският министър-председател Еди Рама съобщи, че трите лица са " обвинени в шпионаж ".

Министерството на защитата сподели, че един от задържаните, разпознат единствено като съветския жител М. З., на 24 години, е влезнал на територията на завода и се е опитал да направи фотоси. Ведомството добави, че мъжът е използвал някакъв тип спрей против бойците, до момента в който се опитвал да избяга, откакто е бил спрян от защитата. Други двама души - рускиня, разпозната като С. Т., на 33 години, и украинец Ф. А., на 25 години, също са били задържани наоколо до завода.

През лятото Албания е посещавана от доста съветски и украински туристи, отбелязва Ройтерс. Военната база " Грамш " се намира на повече от 70 километра от плажовете.

По време на комунизма албанският цех " Грамш " се употребява за произвеждане на съветски автомати АК-47. По информация от уеб страницата на министерството през днешния ден заводът дава индустриални услуги за отбранителната индустрия, като не се дават повече детайлности. Албания е член на НАТО от 2009 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР