Албанското министерство на финансите предвижда в средносрочната стратегия за доходите

...
Албанското министерство на финансите предвижда в средносрочната стратегия за доходите
Коментари Харесай

Данък увеличава жилищата ново строителство

Албанското министерство на финансите планува в средносрочната тактика за приходите за 2022-2026 година Данък добавена стойност да се ползва при първа продажба на нови жилищни жилища. Стратегията е създадена въз основа на рекомендациите на МВФ и ще бъде съгласувана с бизнес общността.

„ Сегашният закон изключва използването на Данък добавена стойност при продажба на жилища. Данъкът се ползва в процеса на тяхното създаване от строителни организации, а продажбите от бизнесмени са изключение. Това изключение се дължи на обстоятелството, че използването на Данък добавена стойност ще докара до повишение на продажната цена за популацията. Тази политика се организира от 1996 година “ се споделя в средносрочната приходна тактика на Министерството на финансите.

„ Въвеждането на схемата за Данък добавена стойност при първа продажба на нови жилищни жилища ще усили цената на строителството, а затова и цените на самите парцели “, споделя секретарят на Асоциацията на строителите Арбен Дервиши.

През 2006 година, когато се обсъждаше въвеждането на Данък добавена стойност върху строителството, Албанската асоциация на строителите се опълчи на тази мярка. Единственият рационален компромис за строителите ще бъде диференциран режим на Данък добавена стойност за този бранш на равнище, което не надвишава 5%, съгласно сдружението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР