Актьорът Филип Аврамов предостави безвъзмездно на бъдещия министър на културата

...
Актьорът Филип Аврамов предостави безвъзмездно на бъдещия министър на културата
Коментари Харесай

Филип Аврамов предложи на новия кабинет 12-годишна стратегия за развитие на културата

Актьорът Филип Аврамов даде безплатно на бъдещия министър на културата в новия кабинет стратегия, по която да работи отсега нататък. Звездата от новия български филм " Чичо Коледа " начерта своята тактика за развиването на културата в страната и се надява тя да бъде взета под внимание от властимащите, видя ПИК.

" Както ви дадох обещание, споделям оферти за промени, които директно засягат актьорската ми специалност.
Като първо и наложително е приемането най-малко на 12 годишна тактика за развиването на културата, която да е самостоятелна от която и да е власт и да бъде построена след подлагане на необятен публичен спор.

Второто и наложително изискване за развиването на културата, е вложение на най-малко 1% от Брутният вътрешен продукт в културния бранш. Твърде тъпо е да се движим към този момент 30 години от 0.4% до 0.7% и да чакаме огромни достижения. Като образец мога да дам междинния европейски % за средства, отделяни за просвета. И аз желая да съм европеец.
свързани новини4456на 31.03.2021
Трето - Незабавен ремонт на закона за филмовата промишленост. Говорейки за кино, има и добър образец - " Голата истина за група Жигули ", един български филм, откри своите 115 хиляди фенове. Но това не трансформира обстоятелството, че последната една година е без кино промишленост.

Нужно е увеличение на хонорарите на актьорите във филмовите и телевизионните продукции, предлагам да бъдат признати минимални ставки, под които да не се пада при образуването на бюджетите за продукция.

Четвърто - Ние сме на дъното на европейският съюз с 0% отчисления за авторски права към праводържателите. Иска ми се да не подписвам контракти, които ме задължават да отдам авторските си права за безконечни времена, тъй като в случай че не го подпиша, няма да мога да работя. Иска ми се нашето авторско право да бъде предпазено от страната.

И последното, което предлагам, е приемането на закон за меценатството, който да урежда данъчни облекчения при вложения в културата. По този метод, няма да подвластен единствено от държавна дотация.
Понеже тази хаштаг акция си е персонално моя идея, в случай че вие уважаеми сътрудници занимаващи се с изкуство като мен, имате мнение по тематиката, без значение дали съответствува с моето или не, бих се радвал да го изразите, тъй като един създател, не може да мисли за сметки, той би трябвало да твори. #инстафица ", написа артистът в Инстаграм.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР