Активното въвличане на Иран в сирийския конфликт ще промени решението

...
Активното въвличане на Иран в сирийския конфликт ще промени решението
Коментари Харесай

Израелският премиер отправи предупреждение към Иран заради Сирия

Активното замесване на Иран в сирийския спор ще промени решението на Израел за невмешателство в обстановката, съобщи израелският министър председател Бенямин Нетаняху на Мюнхенската конференция по сигурност.

 © Българска телеграфна агенция
„ Ако Башар Асад допусне проникването на Иран на територията на Сирия, то това ще промени нашата позиция “. Нетаняху акцентира, че Израел ще употребява всичките си налични сили, с цел да попречи на Иран да работи в Сирия.
Бенямин Ненаняху, министър председател на Израел: Иранските планове в Сириея са напълно ясни. Иран желае да сплоти Техеран и Тартус и да сътвори една страна. Израел ще сдържа Иран в неговите опити да продължава военни дейности в Сирия.
Израелският министър председател добави, че на израелските спецслужби е известно, че „ Иран се стреми да сътвори свои бази в Сирия. “
 Днес е последният ден от конференцията по сигурността в Мюнхен Днес е последният ден от конференцията по сигурността в Мюнхен
Американската външна политика ще бъде във фокуса на вниманието на делегатите. След представянето на отчет по тематиката е предивден спорен панел. Ср...

В същото време Нетаняху сподели, че в някаква степен дейностите на Иран в Близкия изток в известна степен са съдействали за доближаването на израелците и арабите.
Бенямин Ненаняху, министър председател на Израел: Има един позитивен фактор – дейностите на Иран сближиха арабите и израелците, и, евентуално, по подобен метод на нас ще ни се удаде да реализираме мир сред израелците и палестинците.
По думите на Нетаняху Иран не е трансформирал своята политика вследствие на глобите и продължава да бъде „ рисков състезател “ в района.
 © Българска телеграфна агенция
Докато говореше пред международния конгрес по сигурността Нетаняху сподели парче, за което твърди, че е част от свален ирански безпилотен аероплан.
Бенямин Ненаняху, министър председател на Израел: Имам обръщение към тираните в Техеран: не изпробвайте решителността на Израел. “ Докато произнасяше тези думи, той размахваше парче тъмнозелен метал, което той назова „ парче от ирански дрон, или каквото остана от него, откакто го свалихме “.
Нетаняху също по този начин прикани към незабавна анулация на така наречен нуклеарна договорка с Иран, тъй като Техеран се държал нападателно,занимава се с обогатяване на уран и с създаване на балистични ракети.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР